Коронавирусът продължава да тормози Европа в големи размери. Ние, когато

...
Коронавирусът продължава да тормози Европа в големи размери. Ние, когато
Коментари Харесай

Борисов: Вирусът е омаломощен, призовавам към по-дисциплинирани мерки

Коронавирусът продължава да тормози Европа в огромни размери. Ние, когато отхлабихме първи ограниченията, знаехме прелестно какво да се случи. Това съобщи на ексклузивен брифинг в Министерския съвет министър председателят Бойко Борисов във връзка с сиутацията с COVID-19 у нас и по света.
Вирусът сега е по-слаб, лечебните заведения са готови и имаме лекарства, които дават някакви резултати. Милиарди са заделени от Европейския съюз за производството на ваксини, които да са на брой към 400 милиона, разяснява Борисов.
Директорът на Александровска болница проф. доктор Костадин Ангелов съобщи, че все още лечебните заведения разполагат с задоволително лекарства. Всичко, което е написано за пациентите, е налично в лечебните заведения, разясни професорът. Той уточни, че тежестта на болесттите, които COVID-19 сега провокира, не са с толкоз мощна разрушителна дарба.
Борисов още веднъж подсети, че би трябвало да се съблюдават трите " Д " - отдалеченост, стерилизация и дисциплинираност. Никога не сме ви подвели във връзка с вируса, разясни още министър-председателят. Не бих призовал към по-строги ограничения, а към по дисциплинирани такива, изясни Борисов.
Аз съм питал десетина доктори от сутринта - вирусът е отпаднал, не е толкоз мощен, както преди седмици, стана ясно още от думите на министър-председателя. Той съобщи, че е разпоредил оптимално РЗИ-та по места да усилят оптимално работата си.
Темата продължава и в тези материали.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР