„Коронавирусът не е причината за затварянето на света и новия

...
„Коронавирусът не е причината за затварянето на света и новия
Коментари Харесай

Проф. Иво Христов: Участваме в една от най-големите манипулации на 21-ви век



Коронавирусът не е повода за затварянето на света и новия международен ред . Коронавирусът е комфортното опрощение, претекстът, димната завеса, която трябваше да прикрие дълбоките несъгласия, които се натрупаха в годините... Когато пушилката се слегне, ще разберем, че сме взели участие в една от най-големите операции на 21 век “. Това разяснява пред БНР социологът проф. Иво Христов.

Според него „ така наречен глобализация завърши и явно се отива към фрагментаризация на огромни геополитически и геоикономически блокове “:

„ Ще имаме нещо като местна глобализация. Еднополюсният американски ред завърши “.

В предаването „ 12+3 “ проф. Христов предвижда ескалация на връзките сред Съединени американски щати и Китай :

„ Това напрежение нарастваше в последните близо 15 години. Китай във типа, в който е, е артикул на американско геополитическо решение , взето преди повече от 45-50 години. Това решение беше направено сред избрани елити вътре в американската върхушка и част от управлението на китайската компартия. Целта беше ясна – Китай да бъде напомпан, с цел да бъде употребен против Съветския съюз. Е, беше напомпан. Проблемът беше, че драконът беше изтърван и Франкенщайн стартира да оспорва водачеството на своя основател. Срещу Китай стартира преса по всички линии и тя ще се ускорява от ден на ден . Трябва да се съкратят вложенията в китайската стопанска система, би трябвало да се изтеглят огромна част от производствата. Китай би трябвало да бъде трансфорат в международен парий. За задачата дейното мероприятие ковид играе извънредно потребна роля “.

По думите на проф. Иво Христов у нас няма ръководство на рецесията :

Обществата, които сполучливо се оправиха с рецесията, са централноевропейските – Германия, Австрия, Чехия, Дания, в това число и Швеция. Там нещата бяха направени рационално, умерено и умело... Не знаем у нас какъв брой има инфектирани и не знаем умрелите от какво са умряли. Има неистина, по-голяма неистина, най-голяма неистина, статистика. Когато имате неразбираеми или погрешни сходни данни, даже при верен логаритъм, ще имате неверни отговори . Това е първото предписание в обществената просвета и логиката “.

Проф. Христов уточни, че държавните управления са употребявали ковид, с цел да отработят техниките, за които са очаквали да им пристигна времето – електронното следене, електронното подслушване, контрола върху информацията, обществената операция и контрола на популацията.

Това ще бъде светът през 21 век, за жалост “, акцентира социологът.

Проф. Иво Христов уточни, че сега у нас покриваме следващ пик на епидемията, а в това време има либерализация на ограниченията:

„ Ако тези ограничения са реакция и решение на казуса, казусът се изостря, а те се смекчават. Значи, няма логичност. Следователно се търсят напълно други резултати “.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР