Коронавирусът може най-лесно да навлезе в организма ни през сълзите,

...
Коронавирусът може най-лесно да навлезе в организма ни през сълзите,
Коментари Харесай

Ето как коронавирусът прониква в тялото най-лесно

Коронавирусът може най-лесно да навлезе в организма ни през сълзите, твърди изследване на Медицинския университет " Джонс Хопкинс ". Екип от лекари и лаборанти в университета потвърждават в нов отчет, че очите и близките тъкани са идеалните „ входни порти ” за COVID-19.

Учените, изследвали труповете на хора, които са умряли от заболявания, нямащи нищо общо с ковид, разкрили, че очите им и региона под клепачите създават солидно количество АСЕ2 - ензим, за който се знае, че улеснява проникването на Covid-19 в човешкото тяло. Този ензим се намира на доста места - като устата и белите дробове, само че до момента не се знаеше, че очите ни го имат в толкоз огромни количества.

Нещата стават още по-тревожни, поради друго изобретение в проучването - още един ензим, наименуван TMPRSS2, който в допълнение оказва помощ на вируса да се промъкне през порите и кръвоносните съдове, а очите ни имат огромни количества и от него.

Изводът на учените е, че сълзите също могат да бъдат много сполучлив метод за предаване на вируса. Лекарите от дълго време предизвестяват хората да пазят очите си като метод да предотвратят заразяване.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР