Коронавирусът, известен като COVID-19, забави и една от големите технологични

...
Коронавирусът, известен като COVID-19, забави и една от големите технологични
Коментари Харесай

Светът иска да забави 5G мрежите, Китай - не

Коронавирусът, прочут като COVID-19, забави и една от огромните софтуерни трансформации на 21 в. - мрежите от пето потомство (5G), които би трябвало да доведат до гражданска война в технологиите и бита, от умни домове до интервенции от хиляди километри разстояние. Глобалната асоциация 3GPP съобщи, че работата по стандартизацията на 5G ще спре към този момент. Без тази стъпка създаването на артикули и даването на устройства и мрежи на пазара се отсрочва.

Китай обаче не е съгласен; макар рецесията с тръгналия от азиатския колос ковид той има собствен личен проект за обстановката, изключително след вярата в страната, че най-лошото от вируса е отминало.

Китайското Министерство на индустрията и осведомителните технологии изиска разгръщането на мрежата да стане по-бързо, с цел да се сведе до най-малко въздействието на ковид, се споделя в документ, представен от китайски медии.

Китай от дълго време има упоритост да е водач в 5G технологиите по света. Сегашната рецесия добавя мотивацията да се ускорят напъните - " умните " медицински системи и платформи и програмен продукт за прогноза и предварителна защита биха спечелили от работата на тези мрежи и да са част от внедряването на 5G технолоии. Това са задания за локалните управляващи съгласно инструкция с 18 точки, изпратена от министерството в Пекин.

Институцията твърди, че към този момент има 130 хиляди базови станции за 5G из цялата страна е допустимо те да се усилят до 600 хил още тази година - Пекин счита, че коронавирусът няма да засегне вложенията в бранша.

Пълна пара

Телекомът " Чайна мобайл " даде сигнал, че гледа оттатък рецесията с ковид. Най-големият в света телеком по брой клиенти (950 млн.) даде да се разбре, че данните не са доста положителни - има закъснение в растежа на потребителите, намалели са използването на текстови известия и данни за към година, а вирусът е засегнал проектите за разрастване на 5G инфраструктура. Акцентът върху мрежата обаче би трябвало да помогне да се забави спадът, като за това би трябвало да оказват помощ над 14 милиарда инвестции единствено тази година.

С цялостна пара твърди, че работи и колосът " Хуауей ", водач в телеомуникационното съоръжение. Основателят Жън Джънфей съобщи преди няколко дни, че до момента в който мнозина по света са били принудени да спрат бизнес интервенциите си поради COVID-19, инженерите на китайската компания " работят непрекъснато " в търсене на излаз от рецесията и са част от група от 20 хиляди души, измежду които има и учени и специалисти.

" Нито американските наказания, нито пандемията имаха огромно въздействие върху нас, " споделя Жън. Освен това чиновници по целия свят не престават да работят, с цел да няма разстройства в връзките: " Светът има потребност (още повече) от интернет услуги, до момента в който пандемията се форсира. "

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (1201)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР