Коронавирусът е най-голямата тема за България и света, но ако

...
Коронавирусът е най-голямата тема за България и света, но ако
Коментари Харесай

Какво ще работи и какво не при извънредното положение в България

Коронавирусът е най-голямата тематика за България и света, само че в случай че желаете да следите елементарно какво друго си коства да знаете, четете новата графа " Новини без ковид ".

Заради разпространяването на ковид, откритите случаи на който към този момент за 31, през днешния ден Народното събрание разгласи изключително състояние в цялата страна до 13 април. Със заповед на министъра на опазването на здравето до 29 март се затварят огромните търговски центрове, заведенията и игралните зали, само че не и останалите магазини, които ше работят при строги санитарни условия. Учебният развой ще е единствено отдалечено, защото учебните заведения и университетите също са затворени. Целта е да се избегнат струквания на доста хора.

След изключително съвещание на Министерския съвет министър председателят Бойко Борисов разгласи, че в така наречен молове ще работят питателните магазини, банковите и застрахователни клонове, както и аптеките, а на заведенията за хранене се позволяват доставки до адрес. Бензиностанициите също ще работят.

Тази вечер министърът на опазването на здравето актуализира заповедта си какво ще работи и какво не. " Дневник " я разгласява едно към едно.

1. Преустановяват се визитите в увеселителни и игрални зали, нощни заведения, питейни заведения, заведения за хранене, заведения за бързо обслужване, питейни заведения, кафе сладкарници и огромни търговски центрове вид МОЛ, като се изключи банковите и застрахователните офиси, питателните магазини и аптеките в тях. На заведения за хранене и заведенията за бързо обслужване се позволяват доставки на адрес при строго съблюдаване на санитарно-хигиенните условия. Всички търговски действия, неупоменати нагоре, не престават да действат по досегашния ред при строго съблюдаване на санитарно-хигиенните условия.

2 . Преустановяват се образователните занятия и всички извънкласни мероприятия (занимални, клубове, зелени учебни заведения, екскурзии и други) в учебните заведения, университетите и в другите обучителни институции и организации. При опция се вкарва отдалечена форма на образование.

3 . Преустановяват се визитите на децата в детските ясли и детските градини.

4. Преустановяват се всевъзможни групови форми на активност и работа с деца и възпитаници, отвън системата на предучилищното и учебното обучение, които се провеждат и организират от физически и юридически лица, без значение от правно-организационната им форма.

5 . Преустановява се провеждането на всевъзможен тип всеобщи мероприятия, в това число спортни, културно-развлекателни и научни (кина, театри, концерти, музеи, конференции, симпозиуми, спортни и СПА центрове, фитнес-зали и други).

6 . Всички работодатели според от спецификата и опциите на съответната трудова активност да вкарат отдалечена форма на работа за чиновниците си. Когато това е невероятно, работодателите провеждат провеждането на засилени противоепидемични ограничения в работните пространства, в т. ч. филтър, стерилизация и проветряване, инструктаж за съблюдаване на персонална хигиена на личния състав и не позволяват чиновници или външни лица с прояви на остри заразни болести.

7. Преустановяват се плановите детски и женски съвещания, профилактичните прегледи, профилактичните имунизации, приема и провеждането на планова оперативна активност, в това число присаждането на органи от живи и трупни донори, както и свижданията във всички лечебни заведения.

Контролът ще се реализира от районните здравни инспекции и чиновниците на Министерството на вътрешните работи. Срокът на деяние на заповедта е до 29 март, само че може да бъде продължен.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР