Коронавирус у нас няма, но за сметка на това инфекциозните

...
Коронавирус у нас няма, но за сметка на това инфекциозните
Коментари Харесай

Всички злини, но не и коронавирус

Коронавирус у нас няма, само че за сметка на това инфекциозните отделения в лечебните заведения в източните и централните елементи на страната към този момент са цялостни, в резултат на втората грипна вълна, която настава. Това стана ясно на постоянния брифинг на Националния щаб за реакция по отношение на ковид.

Шефът на щаба и на ВМА Венцислав Мутафчийски даде като образец инфекциозните отделения в Благоевград и Сливен, където леглата са 30, а пациентите са 38, макар че са открити спомагателни кревати.

Днес по искане на щаба ще се състои среща, на която ще се рапортуват ограниченията, които могат да се подхващат за спомагателни средства и сили, които ще се активизират при поява на ковид.

Изследваните проби у нас и към днешния ден остават негативни - 12 във ВМА, 12 от Националната референтна лаборатория и три проби във Варна. Извършени са 6 контрола проби сред лабораториите. Всички те се негативни и у нас към този момент ковид няма.

11 души са признати във ВМА, като към този момент са освободени двама, при които пробите са негативни и карантинният интервал е изминал. Това следва да се случи за още трима души през днешния ден, заяви Мутафчийски.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР