Коронавирус е бил открит в сладолед, произвеждан в китайския град

...
Коронавирус е бил открит в сладолед, произвеждан в китайския град
Коментари Харесай

Откриха коронавирус в китайски сладолед

Коронавирус е бил открит в сладолед, създаван в китайския град Тянцзин, който граничи с Пекин, оповестява Българска телеграфна агенция. Голяма част от партидата, в която са били открити инфектираните проби, е изтеглена. Складовете на производителя са запечатани, а на чиновниците се вършат проби за ковид-19.

Няма сведения някой от тях да се е заразил от сладоледа, заяви държавното управление на Тянцзин, един от четирите китайска града, които са на централно послушание. Повечето от 29 000 кашони от партидата, в която е бил открит коронавирусът, не са били още пуснати в продажба, наблюдават се продадените 390 кашона.

В производството на сладоледа е употребявано мляко на прахуляк от Нова Зеландия и суроватка на прахуляк от Украйна, прецизираха локалните управляващи. Китайското държавно управление е изказвало догатки, че новият ковид, засечен първо в края на 2019 година в китайския град Ухан, е пристигнал от чужбина с вносна риба и други храни. Учените отвън Китай обаче са скептични към тази теза.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР