Корнелия Нинова заяви, че БСП за България няма да подкрепят

...
Корнелия Нинова заяви, че БСП за България няма да подкрепят
Коментари Харесай

Нинова: Всичко е замразено в иначе най-социалния бюджет

Корнелия Нинова съобщи, че Българска социалистическа партия за България няма да поддържат бюджета за 2019 година, тъй като е бюджет на застоя в стопанската система, на увеличените налози за бедните хора, тъй като е бюджет на обърканост и безизходност, който не дава вероятност. Тя означи, че от увеличени налози и акцизи страната ще прибере 1,5 милиарда лв. повече, а ще даде 900 млн. лв. за обществени потребности.

Всичко е замразено в другояче най-социалния бюджет, разяснява Нинова по време на полемиката. Една мярка няма против демографската злополука, уточни тя и изреди, че се замразяват компенсацията за развъждане на дете от една до две години, размера на детските надбавки, еднократната помощ при бременност и раждане.

Лидерът на Българска социалистическа партия разяснява още, че страната ще продължи да разграбва държавни активи и даде образец, че ръководещите се канят да натиснат копчето и да дадат на концесия значим стратегически обект като Летище София.

Но най-вече ме нервира неравенството сред политическия хайлайф и народ, уточни водачът на Българска социалистическа партия. Г-н Горанов, желая да излезете и да кажете на трибуната минималната работна заплата от следващата година ще се увеличи с 50 лв., на държавните чиновници - с 10 %, с какъв брой ще се усилят заплатите на депутати, министри, министър председател, президент, омбудсман, КЕВР, съдии и да ми дадете стопански причини, прикани Нинова финансовия министър. Когато на работещите би трябвало да вдигнем заплатите търсим продуктивност на труда, а на политическия хайлайф подвигаме заплатите автоматизирано без продуктивност на труда, означи тя.

Румен Гечев ( " Българска социалистическа партия за България " ) цитира отчета на министър Горанов и уточни, че за 2018 година икономическият напредък на Брутният вътрешен продукт е 3,6 %, за следващата година е планувано да е 3,7 %, а през 2020 година и 2021 - 3,5 %. Т.е. държавното управление ни предлага бюджетна фискална политика, която води към закъснение на икономическия напредък, разяснява Гечев. Той означи също, че държавното управление се хвали и с ниския държавен дълг като % от Брутният вътрешен продукт. По думите му развитите страни имат висок дял на дълга, а афганистанци, талибани, бурундийци имат малко по-нисък от този на България. " И най-после бюджетът е огромен - той и " Титаник " беше огромен, само че потъна, тъй че слагайте си избавителните жилетки и плувайте към предварителни избори ", заключи Гечев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР