Корнелия Нинова ще държи мандата до 12 август, ще отменят

...
Корнелия Нинова ще държи мандата до 12 август, ще отменят
Коментари Харесай

Разбраха се! Нинова ще държи мандата до 15 август, за да се избере шеф на КЕВР, НС без ваканция

Корнелия Нинова ще държи мандата до 12 август, ще анулират ваканцията на депутатите, с цел да може пред това време да се избере началник на КЕВР

Това стана ясно от брифинга на водача на Българска социалистическа партия след незабавната среща с водачите на четирите обединения.

На срещата са участвали: Андрей Гюров и Мирослав Иванов от Политическа партия, Тошко Йорданов и Ива Митева от Има Такъв Народ, Христо Иванов и Атанас Атанасов от Демократична България и от Българска социалистическа партия - Корнелия Нинова и Георги Свиленски, научи Епицентър. бг.

" Благодаря на управленията на парламентарните групи на четирите партии, с които беседваме за сформиране на кабинет. Проявиха и разсъдък, и схващане за комплицираната обстановка, в която се намираме след решението на Конституционния съд. Има единодушие да се отвори напълно нова процедура за избор на нов ръководител на КЕВР. Разписахме почти във времето и съобразявайки се с Правилника за работа на Народното събрание по какъв начин би трябвало да наподобява това. Тази процедура може да завърши в оптималния вид на 12 август. Обсъдихме и вероятността, опцията и нуждата през това време да работи Народното събрание. Председателите на парламентарни групи ще беседват с депутатите си, ще търсят единодушие да се вземе решение в зала за анулация на ваканцията сред 1 и 15 август, с цел да може да се избере ръководител на КЕВР, с цел да не оставим страната в безпорядък, да има работещ орган, който ще вземе решение за цената на енергоносителите. Той би трябвало да вкара две цени - една за по-ниско ползване и по-бедни хора и една за високото ползване и за тези, които топлят басейните и палатите си. Трябва да определим какво е енергийна беднотия, акцентира още Нинова.

Стана ясно, че кандидатура за началник на КЕВР не е обсъждана към момента. По думите ѝ договарянията през това време не престават по този начин, както са оповестени.

" Днес всички обявиха, че ще дадат окончателният вид на програмата. Събота и неделя обобщаваме, в понеделник ще имаме стратегия. След това продължаваме, както сме ви споделили - диалози за конструкция и личен състав на Министерски съвет ", добави тя.

На въпрос дали това значи, че Българска социалистическа партия ще задържи мандата до 15 август, Нинова отговори: " Това значи, май ".

" Ние като мандатоносител сме изправени пред сериозен избор. От една страна не можем да бъдем причина за мятане на страната в безпорядък, би трябвало да проявим държавничество и отговорност да изберем КЕВР.

От друга страна не е морално да държим този мандат безпределно, в случай че няма да има държавно управление. Трябва да сме почтени с хората да кажем: направихме всичко допустимо, не се получава, връщаме мандата - отиваме на избори. Или направихме всичко допустимо, имаме държавно управление - продължаваме по проект работата ", съобщи тя.

Тя отговори на въпрос дали има 121 гласа за програмата. " На предварителните диалози получихме кардинално единодушие ", сподели водачът на Българска социалистическа партия.

Около програмата имаме болшинство. В доста огромна степен съм уверена, че КПКОНПИ и изборът на Рашков ще минат. Но от през вчерашния ден имаме нов открит въпрос, който, на фона на всичко друго, наподобява най-важният. Защото цените на силата, ниските приходи, задаващите се сложни месеци, неяснотата към доставките на газ ни слагат в радикално друга среда. Или бързо да се вземат всички в ръце и да вършим държавно управление. Искам депутатите през днешния ден да ни дадат изясненост, като мандатоносител какво желаят от нас, с цел да подсигуряваме непоклатимост и сигурност на страната и да се хващаме да свършим тази работа, настоя водачът на Българска социалистическа партия преди срещата.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР