Корнелия Нинова реши да открие националната кампания на БСП в

...
Корнелия Нинова реши да открие националната кампания на БСП в
Коментари Харесай

С клиент на прокуратурата открива нац. кампанията си Нинова

Корнелия Нинова реши да открие националната акция на Българска социалистическа партия в събота в Бургас, където лидер на листата, в нарушаване на устава на партията, е милионерът Петър Кънев . Същият е клиент на прокуратурата  по отношение на палежа на вратата на дома на създателя на 19 минути Борис Ангелов , както съдим по документ, с който разполагаме в редакцията.

Софийската апелативна прокуратура го разпитва заради допустима връзка сред тъжба за оказване на напън като вероятен претекст за закононарушението, осъществено на 14 март 2022 година По него Министерство на вътрешните работи при кабинета Петков - Нинова не си мръдна пръста да извърши даже обикновени дейности отвън вечерта на преднамерено запаления пожар, който можеше да докара и до лишаване на живота на журналиста.

Защо му е на Кънев , който е от Ямболско и смъкна 5 ПЪТИ резултата на Българска социалистическа партия в Бургаска област, да бъде народен представител точно от южното крайбрежие? Поредица от далавери с парцели.

Вече сме разказвали за земята на първа линия, набавена против скандалните 13 евро на кв. м. - най-малко 20 пъти под пазарната, на която купи имота на противозаконния му хотел, който той обратно даже не е заявил в Ахтопол - следствието е на Биволъ. Описвали сме и сходна спекулация, още веднъж с общинска земя, за бизнесцентъра му в същия градец, където той уреди за кмет от ГЕРБ, нищо че води алена листа, момчето за всичко от своя хотел. Писали сме и за заявената на скандално ниски, безусловно нереални цени, негова къща в същата община Царево - в Резово, както и за други негови имотни врътки.

Утре обаче ще разкрием новите скандални покупко-продажби на Кънев в община Царево, развили се през последните седмици.

Напомняме, че Кънев е индивидът, който ГЕРБ " компенсира ", когато спря да печата винетки, с така наречен екостикери . Политическа партия сякаш щеше да ги махне и даже транспортният министър Събев го анонсира, защото въпросните холограмни лепенки са противозаконни съгласно член 105 от Закона за придвижването по пътищата, а са и ненужни, тъй като информацията, която биха давали, в случай че беше основана система за фиксирането им, към този момент я има един път в толсистемата и повторно в системата на застрохаветилите.

Този налог, който страната вкара върху 3,5 млн. български водачи подвигна не с 6-8, както ни лъжеха, а с сред 20 и 30 лева цените на техническите прегледи на всеки автомобил у нас. А междинната цена на възстария ни автопарк е към 300-500 лева на кола. За Кънев това носи по 6 млн. лева годишно от парите на данъкоплатците - двойно повече от авансово заложеното в първата му поръчка за щемпел на въпросните екостикери.

Важно е да се знае също, че машината за 2 млн. лева за производството на холограмите в печатницата, където той заявява благосъстоятелност на име Демакс , беше закупена с пари от еврофондовете. При това в спор на ползи - той беше ръководител на Икономическата комисия на Народното събрание, а средствата пристигнаха по оперативната стратегия на подопечното й Министерство на стопанската система.

Крайно време е прокуратурата да обърне внимание и на тези обстоятелства, до момента в който Нинова се показва за антимафия, а поставя за водачи на листите на алените сходни деятели.

Следват забавни продължения.

 Радостина Тонева

 

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР