Корнелия Нинова изненада Кинтекс. Направи внезапна проверка в оръжейния гигант,

...
Корнелия Нинова изненада Кинтекс. Направи внезапна проверка в оръжейния гигант,
Коментари Харесай

Нинова изненада Кинтекс. Внезапна проверка дали изнасят за Украйна

Корнелия Нинова изненада " Кинтекс ". Направи неочаквана инспекция в оръжейния колос, с цел да види на място има ли контракти за Русия и Украйна.

Вицепремиерът и министър на стопанската система дружно с изпълнителният шеф на ДКК Смиляна Нитова изненадващо посетиха държавната компания „ Кинтекс “ ЕАД, заяви ведомството на Нинова.

Двете дами се срещнаха с всички шефове на дирекции и отдели в сдружението.

Министър Нинова ги увери, че единствената цел на ДКК и Министерството на стопанската система и промишлеността е държавното сдружение да се ръководи транспарантно, да се прекратят злоупотребите и източването. " Работете умерено, постоянно може да разчитате на поддръжка ", съобщи вицепремиерът.

Ръководният състав я увери, че не работят по контракти за Украйна и Русия. Твърдението на досегашния изпълнителен шеф, че има контракт за 40 млн. евро и че това е повода да бъде освободен, беше опровергано от присъстващите. Те благодариха на Нинова, че е единственият министър, който е посетил компанията и изслушал тяхното мнение, приключва прессъобщението.

След като " Ню Йорк Таймс " разкри, че България продава на Полша оръжие, което по-късно отива в Украйна, през вчерашния ден истината за родните муниции лъсна дефинитивно - без значение от изказванията на министри и политици.

Украйна публично ни благодари за изпратено в нейна помощ оръжие. Кратък видеоклип с благодарности за помощта към редица страни пусна в туитър профила си украинското Министерство на външните работи. В листата на упоменатите страни е и България, с което излиза наяве, че страната ни взе участие с доставки за оръжие за Киев.

" Искрено благодаря на сътрудниците ни за несекващата помощ в тези сложни времена ", гласи обявата, цитирайки думите на главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна военачалник Валерий Залужний.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР