Корнелия Нинова готви Момчил Неков за шеф на най-голямата структура

...
Корнелия Нинова готви Момчил Неков за шеф на най-голямата структура
Коментари Харесай

Нинова готви съдения за плагиатство Момчил Неков за шеф на Фонд Земеделие

Корнелия Нинова готви Момчил Неков за началник на най-голямата конструкция за разплащане с евросредства - Държавен фонд земеделие. Името му също по този начин от седмици се върти и за възможен аграрни заместник-министър, което е провокирало съществени терзания в сектора, обявиха пред "Скандал " аграрни производители.
Неков беше в преговорния екип на Българска социалистическа партия за бранш земеделие за сформиране на държавно управление. Тогава мнозина се изненадаха от появяването му там, тъй като за 5 години като евродепутат, той не блесна с нищо. По време на договарянията Неков само приказва за своето престояване като евродепутат, изреждайки всички комисии, в които е взел участие. Той даже не съобщи какви политики Българска социалистическа партия предлага и защо ще се бори. Слабото показване на екипа на Българска социалистическа партия е необяснимо тъй като партията разполага с потвърдени блестящи специалисти, само че Нинова заложи на Неков и още трима младежи, които се оказа, че нямат нищо общо със земеделието. Активисти на Българска социалистическа партия се претисняват от неуспех в повереното им министерство в случай че бъде назначен Момчил Неков на такава основна позиция, цащото с изключение на слабите му знания в тази област, той се популяризира с това, че за 5 години смени над 20 сътрудници за офисите си в България. Млади социалисти повдигат въпроса дали подобен човек некадърен да основава и работи в екип би могъл да ръководи конструкция като ДФЗ.
Освен това в редиците на столетницата се повдига и въпросът за делата за авторски права, които води против Неков фотограф от Силистра. Любимец 15, както нарицателно назовават Неков, е употребявал без позволение, снимки, благосъстоятелност на Георги Марков по време на акцията си за локалните избори през 2019 година Снимките бяха качени на билбордове в цяла Силистра. Неков към този момент е наказан на първа инстанция и се чака решение на съда на втора.
В Българска социалистическа партия беше същинска изненада появяването му на договарянията и поради обстоятелството, че до скоро той се числеше в лагера на Кирил Добрев. Неков работи интензивно за акцията на Добрев по време на вътрешните избори в Българска социалистическа партия.
Неков стана през 2014 година евродепутат с помощта на объркването на гласоподавателите на столетницата, които тогава всеобщо гласоподаваха за него с преференция с номер 15, тъй като и номера на Българска социалистическа партия в бюлетината беше също 15. Заради този резултат станал прочут като 15/15 беше изменен изборният закон, който бетонира водачите на листите.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР