Корнелия Нинова е новият стар председател на БСП. Тя печели

...
Корнелия Нинова е новият стар председател на БСП. Тя печели
Коментари Харесай

Нинова печели изборите за председател с над 81%


Корнелия Нинова е новият остарял ръководител на Българска социалистическа партия. Тя печели изборите с над 81% от гласовете, демонстрират първичните резултати, оповестени тази заран от Централната комисия по избора. За нея са дали своят вот 43 228 социалисти или 81,6%, обясни ръководителят на ЦКПИ Емил Войнов.

Кирил Добрев е получил 7914 гласа, или 14.9 % от гласовете, Красимир Янков е получил 1118 ласа, или 2.1 %. За Валери Жаблянов са дали своят вот 1.4 % от социалистите.

Емил Войнов посочи, че гласоподавателите, членове на партията, по лист са 80 236. Гласували са 53 807 социалисти. Което значи, че изборната активносте доста висока - 67,1 %. Действителните гласове са 53 019, добави ръководителят на комисията.

Изборът за ръководител на Българска социалистическа партия беше почтен, увери Емил Войнов. Той посочи, че Централната комисия за осъществяване на избора е основала равни условия за всички претенденти.

Всички претенденти имаха право да записват покровители във всяка изборна секция, което беше реалност. Най-важното изборите бяха транспарантни и за медиите. Всеки можеше да следи изборния развой. От нощес започнахме въвеждане на данните от резултатите от гласуването. Цялата нощ бяха въвеждани електронните таблици, постъпили от общинските и районните комсиии за осъществяване на избора. До среднощ приемахме протоколи на общинските и районни комисии. В момента продължава приемането на протоколите. Организацията е съвършена, сподели още Войнов.

Той бе безапелационен, че във вчерашния ден социалистите са посочили интензивност. Както и че Българска социалистическа партия е демократична партия.

Искам да изразя признателност към всички членове на Българска социалистическа партия, които излязоха и гласоподаваха във вчерашния ден. Те демонстрираха със своята интензивност, че желаят те да избират ръководителя на Българска социалистическа партия. Показаха, че от техния глас зависи нещо и се включиха интензивно в провеждането на изборите за ръководител на Българска социалистическа партия. С това показахме, че сме една в действителност демократична партия, която се допитва и от гласа на нейните партийни членове зависи по какъв начин да се развива партията и нейното бъдеще, сподели още Войнов.

Той благодари и на над 7000 членове на изборните комисии, които са свършили своята работа съвършено.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР