Корнелия Нинова е категорична, че на този етап оглавяваната от

...
Корнелия Нинова е категорична, че на този етап оглавяваната от
Коментари Харесай

Нинова потвърди в ефира: Няма да се върнем в НС. Целта на този бойкот е спасяването на парламента

Корнелия Нинова е безапелационна, че на този стадий ръководената от нея Българска социалистическа партия няма да се връща в Народното събрание.

" Поне по три аргументи ще продължим протеста си. Първата е, че прегазиха законите без да се замислят. Втората - лишиха човешки и политически права на хората, като отстраниха преференцията. И третата - разписаха властническата власт в закон, тъй като решенията в комисиите ще се взимат с 50 плюс 1 гласа, вместо с две трети. Такива решения няма да могат да се апелират във Върховен административен съд. Дефакто тези решения си остават в ръцете на една партия, тъй като тя ще  събере нужните гласове. Водихме тази борба 10 часа в правна комисия и 16 часа в Народното събрание. 26 часа депутатите на Българска социалистическа партия са изтъквали причини и всички бяха отхвърлени. Те нямат желание да изчистят описите от мъртвите души, нямат желание Върховен административен съд да приема касационни тъжби. За какво е това нещо? Смисълът на опозицията е да си там, да изразяваш причини, а когато тези причини се видят, да се чуят и да се вземат под внимание. Но тук не става. Надробиха си тази каша, те да си я оправят. Ние няма да влезем отново в Народното събрание ", изясни Нинова в предаването " Лице в лице " по bTV.

" Ние не агитираме хората да гласоподават за Българска социалистическа партия. Битката ни е да има независимост на избор. Една партия се пробва да подреди изборите. Нашата цел е да не допуснем това. Връщането ни в Народното събрание може да бъде взето само нах Национален съвет на Българска социалистическа партия. Именно там бе взето и настоящето решение. Гласуваха 77 " за ", 33 " въздържал се " и трима - " срещу ". Има устав на Народно събрание, че когато не си на работа там, не взимаш пари. Целта на този бойкот е избавяне на Народното събрание и парламентаризма. Да не бъдем участници в неговото заличаване. Вътре се одобряват закони или лобистки, или политически. Стоеки вътре ставаме съучастници в това. Качеството на законодателството е ужасяващо ", сподели още " алената " лидерка.

Запитана ще могат ли да победят ГЕРБ на едни възможни предварителни избори, тя отговори: " Каквото реши народа. Ако му харесва да живее по този начин, дано да си избере Борисов и да продължи да живее по този начин. Нашата задача е да дадем опция. Ако ни имат вяра, в случай че ни харесват, ще ни изберат ".

Нинова описа и за срещата с фармацевти, както и с представители на дребния и междинния бизнес. " Те желаеха среща с нас. Представиха ни проблемите си, дружно обсъдихме решенията. Имат много тежки проблеми. Карат ги да вкарат 4 разнообразни софтуера, които не са съвместими. Карат ги да дават информация в Национална агенция за приходите и за самите заболели. Представете си, че един онкоболен се среща банката със положението му и не му дават заем. Правителството пази олигарсите. Производителите на медикаменти са най-богати. Представителите на дребния и междинен бизнес ни споделиха, че това е инквизиция на страната. С тези касови апарати те не са на колене, а са по лице на земята и ги тъпчаат от горната страна. Вчера пристигнаха при мен учителки, директорки на детски градини. Карат ги да рапортуват на контролните органи за съмнителни покупко-продажби и интервенции. При юристи, счетоводители го има същото. В страната на всички места има битова престъпност. Вместо да се насочат натам, тези институции карат хората да пишат сходни неща. Управляващите убиват дребния и междинния бизнес. Те не им оказват помощ, а ги тормозят. Големите, мафиотите си получават публични поръчки ей по този начин. А тези с дребното магазинче, които си устоят фамилията, ги мачкат. Между тези европейскки наставления ви вкараха на вас публицистите тези 10 условия, с цел да ви затворят устите. Взехме документа, изчетохме го, само че тези 10 условия за публицистите ги няма в Европа, а единствено у нас ", съобщи Нинова.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
НАПИШИ КОМЕНТАР