Кори Гоф продължава да променя историята на тениса! Само на

...
Кори Гоф продължава да променя историята на тениса! Само на
Коментари Харесай

Кори Гоф продължава да мечтае след два спасени мачбола

Кори Гоф продължава да трансформира историята на тениса! Само на 15 години американката към този момент е в четвърти кръг на третия за годината шампионат от Големия шлем - " Уимбълдън ".

Гоф се класира измежду най-хубави при дамите, откакто в третия кръг победи 47-ата в международната класация Полона Херцог. Този път обаче триумфът не пристигна толкоз елементарно за младата звезда. Наложи се тя да избавя два мачбола на своята съперничка.
15-годишното знамение на " Уимбълдън " ще играе в трети кръг Кори Гоф победи Магдалена Рибарикова и продължава без изгубен сет
Херцог беше много по-убедителна при започване на мача и поведе след 6:3, а по-късно направи и пробив при започване на втория сет. Гоф съумя да го върне и да вкара частта в оспорван тайбрек. В последна сметка най-младата тениситка, играла в главната скица на " Уимбълдън ", изравни. В решителната трета част двете още веднъж си размениха по един пробив. Американката сподели по-стабилна игра и подвигна победоносно ръце след 3:6, 7:6(7), 7:5.

Снимка: Reuters

По пътя си до втората седмица на " Уимбълдън " Гоф съумя да в профил носителката на 7 трофеи от Големия шлем - Винъс Уилямс, както и Магдалена Рибарикова.

В идващия си мач на шампионата тя ще би трябвало да се изправи против някогашната номер 1 в международната класация и победителка от " Ролан Гарос " през 2018 година - Симона Халеп.

Гоф се трансформира в най-младата тенисистка, играла през втората седмица на " Уимбълдън " от 1991 година насам. Тогава за този стадий в шампионата се класира 15-годишната Дженифър Каприати.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР