Корейският Университет за чужди езици награди българския премиер Бойко Борисов

...
Корейският Университет за чужди езици награди българския премиер Бойко Борисов
Коментари Харесай

Бон жуар, аз малко се подрисках

Корейският Университет за непознати езици награди българския министър председател Бойко Борисов за (!) принос към българистиката! 

Тази вест наподобява като проницателен фалшив, само че е напълно същинска. 

Това може би е демонстрация на корейско възприятие за комизъм на най-високо равнище, както наподобява и другата корейска вест - че Борисов е почетен с почетен девети дан по таекуондо. 

Независимо дали това е тънък корейски тролинг и перфидна задявка с любовта на нашия към метани, почести и самопризнания - корейците в действителност са прави. 

Борисов фактически има безценен принос към българистиката и българския език. Не тъй като е " большой ученый ", въпреки да се показва като " лекар на науките ". Не и тъй като се е слял с два облика на български национални герои - Бай Ганьо и Крали Марко. А тъй като е най-великият комуникатор на българския език. Той приказва добър и богат български език - без значение дали поддържа връзка с бистришка баба или посланичката на Швейцария. Винаги на български и постоянно цветисто! Всички, които се занимават с български език, надълбоко в себе си знаят, че Борисов е най-силният излъчвател на български език. Дори радиото да млъкне - не за 5 часа, а вечно! - Борисов еднолично може да излъчва на къси и дълги вълни и да извършва функционалностите на цялото БНР плюс Българска национална телевизия и Съвет за електронни медии! 

Приносът на Борисов към българистиката включва и основаването на нови думи, интуитивни заемки от непознати езици - той поздрави френския президент Саркози с " бон жуар ", на Силвестър Сталоун сподели, че се усеща " сол-сол " (so-so), също по този начин вкара на български обичая да се поздравяваме с " конграчулейшънс ". За популяризирането на фолклорни изрази, архаизми и регионализми ние трябваше да си го наградим и позлатим, не да чакаме корейците - накокържен, шменти-капели, пунта мара... Това са все " негови " изрази.

Така че корейците може и да не знаят защо тъкмо са наградили Борисов - само че са прави.

***

Другата вест от деня - колкото същинска, толкоз потресаваща - е, че съперникът на световното стопляне и български екоминистър Нено Димов се оакал. Това е изцяло правилно изложение на държанието му - той шиканира правосъден развой, по който министерството му е страна, като е разпуснал юристите на ведомството си, а той самият е излязъл в болнични заради стомашно разстройство

Освен на световното стопляне министър Димов е конкурент и на зелените организации в България. През 2017-а няколко организации стартират правосъден спор за потребността от екооценка на парк " Пирин ". Три разнообразни правосъдни състава удостоверяват тезата на екоорганизациите, а Върховният административен съд в четвъртък трябваше да даде последно решение и сагата да завърши. 

Министър Димов обаче отдръпнал пълномощните на тримата юрисконсулти по делото и освободил в отпуск четвъртия такъв кадър на министерството.

Самият Димов пък излязъл в тридневно разстройство.

Зеленият деятел Тома Белев и негови сподвижници показаха подготвеност да поддържат министъра и неговото стомашно състояние с деен въглен и тоалетна хартия. 
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР