Корейските хитринки за красота, както и продуктите за това, се

...
Корейските хитринки за красота, както и продуктите за това, се
Коментари Харесай

Защо корейците ходят на плаж с дрехи?

Корейските хитринки за хубост, както и продуктите за това, се популяризират с гневна скорост по целия свят през последните няколко години. Почти няма дрогерия, в която да не се оферират по този начин нашумелите маски, кремове и разнообразни лечения за кожата, посредством които известните по целия свят корейки поддържат хубостта си.

Истина е, че в Корея стандартите за хубост са в действителност на особена висота. Корейките поставят неимоверни старания да запазят лицата си млади, стегнати и красиви. Именно за това, в случай че в миналото сте били на плаж в компанията на корейци, може би сте забелязали, че те покриват всяка част от тялото си и вършат безусловно всичко допустимо, с цел да се пазят от слънцето. Но за какво?
Снимка: БГНЕС  Защо корейците вървят на плаж с облекла?

Отговорът се крие точно в горе упоменатите стандарти за хубост. За жителите на Корея, сходно на доста други азиатски страни, бялата и бледа кожа се смята за красива. Затова те се пазят толкоз добре от слънчевите лъчи, които дават на представителите на западните култури мечтаната бронзова кожа.

Заради този стандарт за хубост и в голям брой страни в Азия се създават и купуват като топъл самун кремове за избелване на кожата. Докато тук използваме най-различни бронзанти, на изток вършат тъкмо противоположното. Тези кремове обаче са много скъпи, поради което азиатците просто избират да покриват кожата по цялото си тяло, даже и когато се любуват дневно на плажа. Все отново има изключения и някои корейци се радват на слънчевите бани, само че това е рядко и се случва за негативно време, след което те още веднъж поставят банския, който покрива всяка част от тялото им.
Снимка: БГНЕС  Защо корейците вървят на плаж с облекла?

Често срещани неправилни схващания

Някои считат, че желанието да имат бяла кожа в Южна Корея идва от западната просвета и това корейците да наподобяват колкото се може повече на западноевропейци. Това обаче не е правилно. Култът към бледата кожа в корейската просвета съществува от епохи, още преди европейците да доближат до тези крайбрежия на Азия.

Бледата кожа в азиатските култури е знак, че произлизаш от богато и високопоставено семейство. В предишното интелигентните и богати хора от високата и междинна класа са се занимавали с действия, които е трябвало да се правят вътре - да вземем за пример учителите.

В някои от по-богатите и огромни градове даже са били построени специфични сенници, които са били поставяли по улиците, с цел да могат богатите хора да бъдат на сянка, даже когато вървят по улицата. Още тогава корейците са носили дълги облекла, покриващи задачите им тела. Именно поради тези неща богатите и представителите на междинната класа са имали бледа кожа.

В същото време бедните и от ниската класа постоянно са работили на открито - във ферми, по полета, ловейки риба, в грижи за стопанството и животните и така нататък Техните облекла са били по-къси, с цел да могат да се носят по елементарно в горещото време, до момента в който се поставя тежък физически труд. Заради това те са имали тъмна кожа.

Така в предишното е било доста елементарно да се разграничи произхода и статуса на човек по цвета на кожата му. Открай време в корейската просвета бледата и бяла кожа е мечтана и известна. Интересното е, че това е останало и до през днешния ден.

Бялата кожа символизира младостта, хубостта, благосъстоянието и голям брой други положителни черти у корейците. Тъмната кожа обаче е знак на мръсотията, застаряването, бедността и всичко, което корейците не желаят да бъдат.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР