Коренът от лотос има широка гама от ползи за здравето

...
Коренът от лотос има широка гама от ползи за здравето
Коментари Харесай

Корен от лотос - здравният бонус за веганите!

Коренът от лотос има необятна гама от изгоди за здравето с помощта на богатия хранителен състав, като някои от преимуществата включват способността му да усъвършенства храносмилането, понижава холестерола, намалява кръвното налягане, подтиква имунната система, предотвратява разнообразни форми на рак, балансира настроението и облекчава депресията, усилва кръвообращението и поддържа вярната ензимна интензивност в организма.

Често коренът от лотос се употребява като зарзават в азиатската кухня, като се прибавя към супи и ястия. Използва се и в естествена или прахообразна форма в обичайна билкова медицина.

Многото здравословни преимущества на корена на лотос могат да се отдадат на неговата неповторима композиция от витамини и минерали, в това число калий, фосфор, мед, желязо и манган, както и тиамин, пантотенова киселина, цинк, витамин В6, витамин С. Също по този начин е доста значим източник на диетични фибри. Коренът може да бъде прелестен метод да се подтиква циркулацията на кръвта, с цел да усили оксигенацията на вашите органи и като цяло да увеличи функционалността и енергийните равнища.

Съдържанието на желязо и мед в лотосовите корени е значимо и те са неразделна част от производството на червени кръвни кафези, което понижава възможностите за развиване на анемични признаци и покачва жизнеността и кръвообращението. Един от детайлите на витамин В-комплекс е пиридоксин. Той непосредствено взаимодейства с нервните рецептори в мозъка, които оказват въздействие върху настроението и умствените положения. Той също по този начин управлява раздразнителността, главоболията и равнищата на стрес.

 Корен от лотос Снимка: Specialty Produce

Значителните равнища на калий, намиращи се в корена на лотоса, обезпечават подобаващ баланс сред течностите в организма и също по този начин противодействат на резултатите на натрий в кръвта ни. Калият релаксира кръвоносните съдове и понижава контракцията и сковаността, усилва притока на кръв и понижава напрежението върху сърдечно-съдовата система.

Коренът лотос може да понижи признаците на запек, като в същото време усъвършенства абсорбирането на хранителни субстанции посредством отделянето на храносмилателни и стомашни сокове и подтиква перисталтичното придвижване в гладките чревни мускули, с цел да се улесни лекото и постоянно придвижване на червата.

Когато приказваме за наличието на витамини в корена на лотос, витамин С сигурно е най-изявеният. Сто грама корен съдържа 73% от дневните ви потребности от този мощен антиоксидант. Витамин С е значим съставен елемент на колагена, който поддържа целостта и здравината на нашите кръвоносни съдове, органи и кожа и също по този начин е главен стимулант за имунната система. Освен това витамин С може да обезврежда свободните радикали в организма, които са рискови странични артикули на клетъчния метаболизъм, свързани с причиняването на болести като рак и сърдечни болести.

 Пържен корен от лотос Снимка: ОnlyfoodsNet

Витамин А е различен значителен витамин, открит в лотосовите корени, за който е потвърдено, че усъвършенства здравето на кожата, косата и очите. Той има огромни антиоксидантни качества и може да предотврати недъгавост на очите, да помогне на раните да се лекуват по-бързо и да почистват кожни положения и възпаления.

Корените на лотоса са бонус за вашето здраве, по тази причина не ги пропускайте.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР