Корекции в бюджета на здравната каса поискаха от ГЕРБ и

...
Корекции в бюджета на здравната каса поискаха от ГЕРБ и
Коментари Харесай

Ще бъде ли приет бюджетът за здраве - ГЕРБ и ДПС настояват за корекции в законопроекта

Корекции в бюджета на здравната каса желаеха от ГЕРБ и Движение за права и свободи откакто през вчерашния ден план-сметката не беше призната в комисия.Тази заран министър председателят Николай Денков предизвести, че политическите игри с бюджета за здраве са безусловно рискови за здравето.Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че централният бюджет ще бъде подсилен, в случай че по този начин продължава да се работи.
Неприемането на бюджета на НЗОК в комисия през вчерашния ден като удар и по пациентите, и по лекарите, сподели министър-председателят Николай Денков при започване на съвещанието на Министерски съвет. От ГЕРБ и Движение за права и свободи отвърнаха, че няма мотив за терзание - бюджетът на НЗОК ще бъде признат, само че са нужни корекции.

Подробности вижте във включването на Милена Кирова

Двете партии не поддържат концепцията ръководството на публичните поръчки за онколекарства да се трансферират към здравната каса.

От ГЕРБ са срещу и възбраната лечебни заведения да подписват контракти с касата за нови действия, както и възбраната за откриване на нови лечебни заведения.

" Ние не сме срещу бюджета. Има две неща в преходни и заключителни разпореждания, които ни смущават. Първото е, че се не разрешава за 2024г. разкриването на нови лечебни заведения и нови клинични пътеки и второто, което най-вече ни смущава - че от принципала - министъра на опазването на здравето публичните поръчки, за които имаме доста подозрения - за онколекарства, отиват непосредствено в касата. Нищо не неодобряваме. И би трябвало да дадем на касата да прави публичните поръчки и по тази причина сме неприятните. Няма да остане без бюджет здравната каса. Ще го решим в залата ", сподели водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

" Има избрани неща, преглеждаме ги - както ви споделих, няма нищо съдбовно. Ще има бюджет здравната каса, да не се напряга прекомерно премиера, да си прави другата работа, която не си я прави. Виждате какво се случва с хората, хората бедстват, 4 дни без електричество - той не работи нищо тоя човек ", сподели Делян Пеевски, ръководител на ПГ на Движение за права и свободи.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че централният бюджет ще бъде подсилен, в случай че по този начин продължава да се работи, тъй като финансовият министър Асен Василев е направил много корекции в вярната посока, дружно с специалистите на ГЕРБ.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР