Корабната крилата ракета Калибър-М, която е създадена за Военноморските сили

...
Корабната крилата ракета Калибър-М, която е създадена за Военноморските сили
Коментари Харесай

САЩ принуждават Русия да разработи наземен вариант на ракетата Калибър-М

Корабната крилата ракета " Калибър-М ", която е основана за Военноморските сили на Русия, е планувано да бъде създадена и във вид наземно базиране. Това оповестява ТАСС, базирайки се на източник в ракетостроителния бранш.

Уточнява се, че това е обвързвано с проектите на Съединени американски щати да изоставен Договора за очистване на ракетите със междинен и дребен обсег.

С оглед вероятното дефинитивно излизане на Съединени американски щати от Договора за очистване на ракетите със междинен и дребен обсег се възнамерява корабната крилата ракета " Калибър-М " с оптимален обхват на деяние повече от 4 500 километра да бъде създадена във вид сухопътно базиране, разкри източникът.

ТАСС отбелязва, че публично удостоверение на тази информация все още няма.

По-рано източникът съобщи, че разновидността с наземно базиране може да бъде квалифициран за серийно произвеждане до края на 2019 година

Военният министър Сергей Шойгу разяснява, че наземният вид на комплекса " Калибър-М " с морско базиране е належащо да бъде създаден в границите на 2019-2020 година

Съединени американски щати потвърдиха по-рано този месец, че напущат Договора за очистване на ракетите със междинен и дребен обсег. По време на речта за Състоянието на съюза президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп удостовери, че излизат от контракта с Русия.

Руският водач Владимир Путин разгласи, че Русия ще приключи присъединяване си в контракта в отговор на решението на Вашингтон.

Договорът за очистване на ракетите със междинен обхват е подписан през 1987 година от президента на Съединени американски щати Роналд Рейгън и последния руски водач Михаил Горбачов. Договорът от 1987 година лимитира производството, потреблението и съхраняването на балистични ракети с наземно базиране със междинен (от 1000 до 5500 километра) и дребен обсег (от 500 до 1000 километра). /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР