Кораби и самолети на ВМС на САЩ претърсваха районите на

...
Кораби и самолети на ВМС на САЩ претърсваха районите на
Коментари Харесай

Издирват изчезналите в Аденския залив американски тюлени

Кораби и самолети на Военноморски сили на Съединени американски щати претърсваха регионите на Аденския залив за двама изчезнали военноморски тюлени на Съединени американски щати.

Инцидентът станал при задачата им да се качат на борда и да завладяват транспортен съд, пренасящ съставни елементи за ирански балистични ракети със междинен обхват , плаващ към Сомалия.

Това съобщи пред АП в понеделник представител на Пентагона.

Длъжностното лице съобщи, че екипажът на лодката, която не е имала байрак на страната, е възнамерявал да трансферира частите за ракетите, в това число бойни глави и мотори, на друга лодка край крайбрежията на Сомалия.

Военноморските сили са разпознали лодката като такава , която в предишното е транспортирала противозаконни оръжия от Иран до Сомалия, сподели служителят, който приказва при изискване за анонимност, с цел да разиска детайлности, които не са оповестени обществено.

Морските тюлени са се намирали на кораба USS Lewis B. Puller, транспортен съд от експедиционната морска база на Военноморски сили, и са пътували с дребни бойни кораби за специфични интервенции, ръководени от екипаж на военноморските специфични сили, с цел да стигнат до лодката .
 Двама военни моряци на Съединени американски щати са изчезнали край Сомалия
Двама военни моряци на Съединени американски щати са изчезнали край Сомалия

Все още няма информация каква задача са изпълнявали те

Докато се качвали на борда ѝ в бурно море, към 20:00 ч. локално време, един от морските тюлени бил изхвърлен от високите талази, а различен член на екипа му го последвал. И двамата са в неопределеност.

Припомняме, че американците поддържат едва военно наличие в Сомалия, фокусирана към противопоставяне на военната формация Ал Шабаб - ислямистка организация, осъществила офанзиви против сомалийското държавно управление. Съединени американски щати е приела Ал Шабаб за терористична организация.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР