Корабът Осъм, който от днес е собственост на Изпълнителната агенция

...
Корабът Осъм, който от днес е собственост на Изпълнителната агенция
Коментари Харесай

Агенцията за проучване на река Дунав получи нов кораб

Корабът " Осъм ", който от през днешния ден е благосъстоятелност на Изпълнителната организация за изследване и поддържане на река Дунав, дебаркира в Русе след първото си корабоплаване по реката от корабостроителницата във Варна. Това е третият кораб, издигнат особено за потребностите на Дунавската организация

Корабът Осъм, както ще бъде вписа в регистрите, е издигнат от Варненската корабостроителница делфин и е планиран и финансиран по Механизма за свързване на Европа. Стойността му е 6 милиона лв.,, като от тях единствено милион и половина са обезпечени от българската страна:

" Той може сполучливо да прави измерванията и маркирането на корабоплавателния път. Това е третият транспортен съд, който посрещаме в град Русе и чакаме да тръгнат публичните поръчки за драгиращо съоръжение, по този начин че  всичко следва ", сподели капитан Павлин Цонев - шеф на Изпълнителната организация за изследване и поддържане на река Дунав. 

Той посочи, че обозначаването на фарватера е значимо за безпроблемното мореплаване и предотвратяването на засядането на плавателни съдове в плитчини по реката.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР