Кораб се преобърна в река Дунав в района на видинското

...
Кораб се преобърна в река Дунав в района на видинското
Коментари Харесай

Пожарникари спасяваха хора от обърнал се кораб в Дунав край Видин /снимки/

Кораб се прекатурна в река Дунав в региона на видинското пристанище, а пожарникарите вадиха хората. За благополучие, става въпрос не за действителна обстановка, а за пожаро-тактическо обучение, извършено през вчерашния ден. То се реализира със сили и средства на районната дирекция, бранш Специализирани оперативни действия (СОД) при " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " (ПБЗН) в Монтана и Единната избавителна система (ЕСС) от област Видин.
В сюжета имаше трима починали, двама ранени и 15 индивида, които били избавени. Те били в устойчиво положение, след обзор на място от медици, притекли се на помощ. Един от пасажерите, паднал във водата, е избавен от екип на „ Гранични полицейски кораби “ – Видин.
Сигналът за случая с дребен транспортен съд с туристи е постъпил от локален риболовец посредством Националната система за незабавни повиквания с обединен европейски номер 112 в дежурните елементи на РДПБЗН - Видин, Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи - Видин и Център за незабавна здравна помощ (ЦСМП) - Видин. 
Учението бе извършено в две елементи в българския сектор при 788-и км, където съгласно сюжета се бе преобърнал транспортен съд, вследствие на появила се плитчина. В образователните избавителни интервенции участваха девет пожарникари с два противопожарни автомобила и две лодки, полиция и екипи на ЦСМП - Видин и Българския Червен кръст. Поради комплицираната конюнктура на място действаше оперативният щаб на РДПБЗН – Видин, който координираше избавителните действия.
Част от пожаро-тактическото обучение бе и инспекция на рисков товар без нужните разрешителни документи, транспортиран от задгранично моторно транспортно средство (МПС) - сандък със залепен стикер за радиационна заплаха и надпис „ Внимание! Радиация! “. След наложителна процедура и радиометрично проучване на МПС и товара, надзор и инспекция на водача, рисковият товар бе предаден на профилирана компания за превозване и краткотрайно предпазване.
И двата случая в пожаро-тактическото обучение бяха локализирани бързо и вредите сведени до най-малко. Екипите от Единната избавителна система и на РДПБЗН - Видин, притекли се на място, демонстрираха бърза, своевременна, способена и добре координирана активност, сподели шефът на РДПБЗН – Видин комисар Стилиян Пешев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР