Кораб, натоварен с контейнери, се блъсна в моста Франсис Скот

...
Кораб, натоварен с контейнери, се блъсна в моста Франсис Скот
Коментари Харесай

Мост в Балтимор рухна, след като бе ударен от кораб

Кораб, претрупан с контейнери, се блъсна в моста Франсис Скот Кий в Балтимор, щата Мериленд и го срути. Невероятното видео от случая демонстрира по какъв начин голямото оборудване, дълго 2,5 км, рухва. По това време по него са се движели коли, които са паднали във водата. Инцидентът е станал към 1:27 ч. локално време (7:27 ч. българско).

Корабът " Дали ", предизвикал злополуката, плава под сингапурски байрак и половин час преди да се удари в моста е отпътувал за Коломбо, Шри Ланка.



Спешните служби търсят минимум 20 души, за които се счита, че са във водата, съобщи Кевин Картрайт, шеф по връзките на противопожарната работа в Балтимор. Минимум седем коли са паднали в реката. Двама души бяха извадени живи от ледените води, само че приливът затруднява работата на водолазите, също така там към момента е нощ и видимостта не е огромна. Властите се притесняват и че температурата на водата е под нулата.

„ Нашият фокус сега е да се опитаме да спасим тези хора “, сподели още Картрайт. Според него е прекомерно рано да се каже какъв брой хора фактически са потърпевши, само че разказа сриването като „ разрастващо се събитие с голям брой жертви “.



Мостът Франсис Скот Кий е наименуван на някогашния федерален прокурор на окръг Колумбия и създател на американския химн. Той бе дълъг 2632 м, като най-голямото разстояние сред подпорите му бе 366 м - третата най-дълга непрекъсната мостова арка в света. 



Мостът минаваше над устието на река Патапско и отиваше към външното пристанище на Балтимор. Той бе стартират през 1972 година и пуснат в употреба на 23 март 1977 година, като имаше 4 пътни платна за придвижване. По моста минаваха приблизително по 11.5 млн. транспортни средства годишно. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР