Кораб, който ще превозва пътници между Обединеното кралство и Франция

...
Кораб, който ще превозва пътници между Обединеното кралство и Франция
Коментари Харесай

Най-големият хибриден кораб ще превозва пътници между Англия и Франция

Кораб, който ще транспортира пасажери сред Обединеното кралство и Франция през идващите няколко години, ще бъде най-големият хибриден кораб, издигнат в миналото, оповестява CNBC.

Операторът на кораба Brittany Ferries съобщи, че плавателният съд Saint-Malo ще има потенциал на батерията от 11.5 мегаватчаса. Това е към два пъти над потенциала, който нормално имат морските плавателни съдове с хибридно задвижване.

От Brittany Ferries ксмятат, че корабът ще бъде доставен през 2024 година Втори хибрид ще се причисли към флота на компанията малко по-късно и ще пътува сред Портсмут и Кан.

Предимството на хибридните кораби е, че те могат да работят с полутечен природен газ, батерия или композиция от двете.

Brittany Ferries споделят още, че общо три хибридни кораба се строят от корабостроителницата Stena RoRo, употребявайки хибридна технология от финландската компания Wartsila.

„ Огромният размер на батерията ще разреши на корабите да работят с цялостна мощ, употребявайки както витла, по този начин и всички тласкащи устройства, с цел да маневрират без излъчвания във и отвън пристанищата, даже и при неприятно време “, споделя основният изпълнителен шеф на Wartsila Хакан Агневал.

Морските транспорти не се разграничават от останалите типове превоз, защото имат забележителен отпечатък върху околната среда. По данни на Евростат, през 2019 година корабоплаването в Европейския съюз употребява 12.2% от целия размер на горивата, употребявани за превоз.

Международната организация по енергетика пък пресмята, че интернационалното мореплаване е отговорно за към 2% от обвързваните с силата излъчвания на въглероден диоксид на планетата през 2020 година

С терзанията по отношение на устойчивостта на огромните стопански системи и бизнеси по света, които се стремят да понижат излъчванията и да реализират задачите си за чисти нулеви излъчвания, секторът ще би трябвало да откри нови способи за понижаване на екологичния отпечатък на своите интервенции.

По-рано тази година основният изпълнителен шеф на корабния колос Moller-Maersk Сорен Скоу разяснява пред CNBC, че прекосяването към „ зелени “ горива ще е много скъпо, само че в това време той акцентира, че е значимо бизнесът да се концентрира върху по-голямата картина, а не върху краткосрочната "болка ".

Moller-Maersk желае целият бизнес да доближи чисти нулеви излъчвания на парникови газове през 2040 година, или 10 години преди предходната си цел.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР