Кораб е бил задържан от регионалните власти между Обединените арабски

...
Кораб е бил задържан от регионалните власти между Обединените арабски
Коментари Харесай

Кораб е задържан в Ормузкия пролив на фона на напрежението с Иран

Кораб е бил арестуван от " районните управляващи " сред Обединените арабски емирства и Иран , оповестиха организациите за морска сигурност в събота, дни откакто Иран предизвести, че може да затвори региона за морски трафик, предава " Ройтерс ".

Морските търговски интервенции на Обединеното кралство (UKMTO) оповестиха, че корабът е бил хванат на 92 км североизточно от Фуджейра , регион покрай Ормузкия проток, който образува входа на Персийския залив.

Британска компания за морска сигурност Ambrey заяви за случай с " качване на борда " на същото място, само че без да дава повече детайлности.

Сайтовете за морско следене споделиха, че корабът е бил MSC Aries на Zodiac Maritime, интернационална корабна компания, отчасти благосъстоятелност на израелския предприемач Еял Офер.

UKMTO сподели, че не може да даде повече информация на въпрос дали районните управляващи са Иран и дали иззетият транспортен съд е MSC Aries.

Иранските управляващи не са коментирали случая.

Служител на защитата на Съединени американски щати сподели, че са осведомени със обстановката, докладвана от UKMTO, и че тя се следи, само че не удостовери или отхвърли името на кораба, когато беше запитан дали става въпрос за MSC Aries.

Във вторник военноморският шеф на Корпуса на гвардейците на ислямската гражданска война на Иран Алиреза Тангсири сподели, че може да затвори Ормузкия проток, в случай че сметне за належащо.

Той сподели, че Иран преглежда като опасност , с които Израел откри дипломатически връзки през 2020 година като част от " Споразуменията на Ейбрахам " с посредничеството на Съединените щати.

Регионалното напрежение се увеличи от  през октомври, като Израел и неговият съдружник Съединените щати се сблъскват неведнъж с обвързани с Иран групи в Ливан, Сирия, Ирак и Йемен.
 Съединени американски щати трансферират войски в Сирия и Ирак
Съединени американски щати трансферират войски в Сирия и Ирак

Причината е опасността от Техеран

Иран се зарече   против неговото консулство в сирийската столица Дамаск на 1 април, при което от Революционната армия, в това число двама висши командири.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън сподели в петък, че чака Иран да нападна Израел " по-скоро, в сравнение с по-късно " и предизвести Техеран да не го прави.

Подкрепяната от Иран йеменска формация Хуси прекъсна международната търговия с  в продължение на месеци, заявявайки, че се цели против кораби, свързани с Израел, като възмездие за акцията на Израел в Газа.

Съединените щати и Англия  в отговор на офанзивите против кораби.
 Иран се чуди по какъв начин да отговори на Израел, без да въвлича Съединени американски щати в спора
Иран се чуди по какъв начин да отговори на Израел, без да въвлича Съединени американски щати в спора

Техеран алармира на Вашингтон че ще отговори на офанзивата на Израел по метод, който има за цел да избегне по-голяма ескалация
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР