КОПЕНХАГЕН, Дания (AP) — Кметът на Копенхаген каза в четвъртък,

...
КОПЕНХАГЕН, Дания (AP) — Кметът на Копенхаген каза в четвъртък,
Коментари Харесай

Кметовете на Копенхаген и Париж обмениха уроци, научени след огромни пожари, унищожили забележителности

КОПЕНХАГЕН, Дания (AP) — Кметът на Копенхаген сподели в четвъртък, че се е свързала с парижкия си сътрудник, с цел да види какво може да се научи от реконструкцията на катедралата Нотр Дам във френската столица, откакто пожар опустоши 400-годишната постройка на борсата в датския град.

Пожарникарите към момента бяха на мястото два дни, откакто пожар унищожи половината от остарялата фондова борса в Копенхаген, която датира от 1615 година, и срути емблематичния й шпил с драконова опашка.

Датската камара of Commerce, чието седалище е на Старата фондова борса и е притежател на постройката, обявиха, че желаят постройката да бъде реконструирана. Все още обаче не е взето решение кой ще финансира реорганизация, план, който ще коства милиони, в случай че не и милиарди крони (долари) и ще отнеме години.

Софи Хесторп Андерсен, кмет на датската столица, сподели пред Асошиейтед прес, че се е свързала с кмета на Париж Ан Хилдаго, с цел да обсъдят по какъв начин французите са се справили с реконструкцията на катедралата Нотр Да...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР