Коорнавирусът, засегнал над 110 000 души по света, вече е

...
Коорнавирусът, засегнал над 110 000 души по света, вече е
Коментари Харесай

СЗО обяви коронавируса за пандемия

Коорнавирусът, засегнал над 110 000 души по света, към този момент е пандемия, разгласи Световната здравна организация в сряда, предадоха международните организации.

" Смятаме, че Covid-19 може да бъде характеризиран като пандемия ", съобщи генералният шеф на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Аданом Гебрейесус на конференция в Женева.

" СЗО прави денонощна оценка на епидемията и сме надълбоко обезпокоени от притеснителните равнища на безучастие на интернационалната общественост пред притеснителното равнище на разпространяване на епидемията от новия ковид ", сподели шефът на СЗО.

" В идните дни и седмици чакаме увеличение на новите случаи на болест, на смъртните случаи и на засегнатите страни ", добави той.

В миналите две седмици броят на случаите на Covid-19 отвън огнището на епидемията Китай се е нараснал 13 пъти, а броят на засегнатите страни се е утроил, сподели ръководителят на СЗО. Общият брой на инфектираните в света в този момент е 118 000 в 114 страни, като умрелите са 4291.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР