Конвой от 31 български тежкотоварни превозни средства потегли от италианско-словенската

...
Конвой от 31 български тежкотоварни превозни средства потегли от италианско-словенската
Коментари Харесай

Конвой от 31 български тира успя да потегли от италианско-словенската граница

 Конвой от 31 български тежкотоварни транспортни средства потегли от италианско-словенската граница на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Въртойба " – Нова Горица в сряда сутринта, оповестиха от Министерство на външните работи.

По последни данни на посолството ни в Загреб конвоят се намира в Словения и към момента не е дошъл на словенско-хърватската граница. В момента през територията на Хърватия няма придвижване на колони от български камиони.

На границата сред Италия и Словения са останали 2 тира, които ще пътуват за Хърватия. Те изчакват образуването на нов ескорт. През тази нощ 7 камиона, намиращи се на пропускателен пункт Фернети (на словенско-италианската граница), са били включени в ескорт с тежкотоварни камиони от други страни и също са тръгнали.

Към момента няма данни за други чакащи на тези пунктове български камиони.

Посолството ни в Белград осведоми, че от нощес до този миг няма нито едно позвъняване, обвързвано с проблеми по коридора за ТИР-ове от Италия до България, минаващ през Словения, Хърватия и Сърбия. Сръбската Гранична полиция удостоверява, че конвоите се движат непрестанно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР