Концертът, с който Софийската опера и балет ще открие новия

...
Концертът, с който Софийската опера и балет ще открие новия
Коментари Харесай

Софийска опера и балет открива новия сезон с концерт, посветен на Иван Гяуров

Концертът, с който Софийската опера и балет ще открие новия си сезон на 20 септември, ще бъде отдаден на 90-годишнината от рождението на оперния артист Николай Гяуров, оповестяват от театъра.

По този мотив на българска сцена ще гостува американското сопрано Долора Заджик, която си партнира с оперния артист през 1991 година в постановката " Хованщина " от съветския композито Мусоргски в Сан Франциско.

С началото на 130-ия сезон операта желае да показа на публиката международни и български актьори, които са работили дружно с Гяуров през годините, като някои от тях са Даниела Мадзукато, Цветелина Василева, Калуди Калудов, Макс Рене Козоти и Светозар Рангелов. Те ще вземат участие дружно в откриващия концерт с още 10 солисти, пяли с него на една сцена. Диригент на спектакъла ще бъде италианецът Елио Бонкомпани.

 Американската оперна певица Долора Заджик и шефът на Софийската опера и балет Пламен Карталов
© софийска опера и балет

Американската оперна певица Долора Заджик и шефът на Софийската опера и балет Пламен Карталов

Долора Заджик е дълготраен солист на " Метрополитен опера " в Ню Йорк. Пяла е на едни от най-престижните международни подиуми като миланската " Ла Скала ", " Арена ди Верона ", оперите на Париж, Виена и Чикаго, както и Кралската опера " Ковънт Гардън " в Лондон. Заджик се занимава и с рационализиране на млади оперни артисти. По този мотив след откриващия концерт тя ще направи майсторски клас с 10 определени български реализатори.

Билети за събитието се оферират както от касата на Софийската опера и балет, по този начин и онлайн тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР