Концернът Stellantis, който обедини 14 марки под крилото си, представи

...
Концернът Stellantis, който обедини 14 марки под крилото си, представи
Коментари Харесай

Това вече е прекалено: И масълкарите минават на ток

Концернът Stellantis, който сплоти 14 марки под крилото си, показа тактика за електрификация, която ще му коства 30 милиарда евро. Планът включва четири модулни платформи, унифицирани акумулатори и семейство от три мащабируеми електрически задвижвания за транспортни средства от всички марки и сегменти. До 2030 година към 70% от колите, продавани от Stellantis в Европа, ще бъдат хибриди или електрически коли, а в Съединени американски щати тази цифра ще доближи 40%. Най-любопитното е, че даже Dodge няма да се размине с електрификацията. През 2024 година компанията ще извади на пазара първата в света електрическа " мускулеста " кола.

Все още няма детайлности за електрическия Dodge. Но можете да научите нещо от тийзър видеото с ръководителя на компанията Тим Кунискис. Например за позиционирането: Dodge заобикаля името на електрическата кола, само че приказва за новия модел като американският eMuscle, т.е. електрическа " мускулеста " кола. А самата кола се вижда само че покрита във видеото и явно е оборудвана с задвижване на всички колела. Дори към този момент има слоган за нея: " Разкъсайте улиците... Не планетата ".

С новия модел Dodge ще даде на своите клиенти това, от което се нуждаят най-вече почитателите - мощна и бърза кола с електрическа задвижваща система. Инженерите на компанията са достигнали границата на опциите на моторите с вътрешно горене и прекосяването към електрическа двигателна сила ще разреши на компанията да се издигне на ново равнище. Ако е по този начин, батерийният мускулест автомобил може да е по-мощен от сегашния Challenger SRT Super Stock. Това адско купе даже по американски стандарти е пъклен мощно. Използва мотор Hemi V8 6.2 с 818 конски сили.

Освен всичко друго, първият електрически Dodge ще може да се похвали с впечатляващ пробег. Според Stellantis всички електрически транспортни средства на 14-те марки ще бъдат основани на една от четирите платформи: STLA Small, STLA Medium, STLA Large и STLA Frame, което ще обезпечи пробег от 500-800 километра. Освен това концернът ще създаде три компактни силови елемента, които са подобаващи за основаване на автомобил с предно, задно и задвижване на всички колела, както и иновационни акумулатори.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР