Концепцията за работата на прокуратурата, предложена от единствения кандидат за

...
Концепцията за работата на прокуратурата, предложена от единствения кандидат за
Коментари Харесай

Емануил Йорданов: Концепцията на Гешев е противоречива и без конкретика

Концепцията за работата на прокуратурата, препоръчана от единствения претендент за обвините №1 Иван Гешев – е спорна. Документът е цялостен с общи изрази и изчезнала конкретика.
Това съобщи някогашния вътрешен министър Емануил Йорданов пред бТВ.

„ Има неща, които искрено тревожат в нея. Има едно изречение, което е чист популизъм – за неналичието на правдивост, която неможела да бъде оправдана даже с буквата на закона. Дълго време се надявах, че идващият основен прокуро ще бъде човек, който ще упорства за прецизно съблюдаване на закона от страна на прокуратурата. За страдание, такова нещо в концепцията не виждам”, сподели някогашният силов министър.

По-добър разговор с Министерство на вътрешните работи и съда, засилена битка с корупцията, с проведената и битовата престъпност. Това са част от опорните точки в концепцията.

„ Не виждам причина прокуратурата да участва повече в медиите. И в този момент наличието е прекалено. Аз не се интересувам кого задържат, а какъв обвинителен акт се внася и каква е неговата орис – дали против него има неоправдателна присъда”, уточни Йорданов.

По думите на някогашния вътрешен министър, в концепцията не се загатва нищо за компенсациите, които страната ни заплаща за вредите, породени на жителите от дейностите на прокуратурата.

„ Последните три каузи, които моите клиенти са водили против прокуратурата, след оправдателни присъди – компенсациите, които са присъдени са над 50 хиляди лева Реално не ги заплаща прокуратурата, а ние”, сподели още той.

Според Йорданов, предлагането на няма наказателна отговорност за провокация към рушвет – не е съществено.

„ Прокуратурата среща доста схващане в ръководещото болшинство в Народното събрание и имаме промени на законите, които са тревожни и водят до съществени нарушавания на правата на жителите, а в това време не оказват помощ за повишение на успеваемостта на работата на правоохранителните органи”, съобщи Йорданов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР