Контролите са удобна възможност за играчите, които претендират за титулярно

...
Контролите са удобна възможност за играчите, които претендират за титулярно
Коментари Харесай

Пейката на Левски дава поводи за притеснение

Контролите са комфортна опция за играчите, които претендират за титулярно място, да покажат на треньора, че несправедливо ги подценява. За тези в Левски вид се откри в събота, когато на " Герена " гостува непобеденият във Втора лига Монтана (8 победи и 6 равенства в 14 срещи).

Резултатът 2:3 самичък по себе си демонстрира, че нещата за столичани изобщо не са били такива, каквито би трябвало да бъдат. В по-голямата част от дуела играта на тима бе слаба - множеството футболисти действаха без предпочитание, отборът бе раздробен, и макар че гостите най-вече се бранеха, те вкараха 3 гола, а умерено можеха да отбележат най-малко още един. Със сигурност това дава мотив за терзание на Славиша Стоянович.

 Николай Михайлов изгледа контролата сред Левски и Монтана
Ники Михайлов се появи на " Герена ", прехвърлянето му в Левски е въпрос на време

Бившият национал изгледа контролата сред родния му клуб и Монтана

Групата от играчи на Левски е огромна. Това обаче не значи, че на нея има нужното за дълъг маратон качество.

Николай КРЪСТЕВ

Заради срутва в представянето на Мартин Полачек и Божидар Митрев щабът на Левски прибягна до избора да даде късмет на юношата. Той стартира сезона чартърен в Ботев Враца, само че бързо бе върнат на " Герена ". За сините пази в 1/16-финала за Купата на България против Атлетик Куклен (6:0) - дуел, в който нямаше работа. Хвана ли топката Кръстев против Монтана - това се питаха почитателите след края на контролата. Всъщност още в началните секунди му се наложи да избие с крайник удар на излязъл самичък против него нападател, само че малко по-късно не стори нищо, с цел да предотврати головия удар на Сергей Георгиев в близкия му ъгъл. Излезе един път на центриране от корнер, което мазета. През втората част получи попадения от съперници, които бяха останали сами против него.

Аймен БЕЛАИД

Повече спори със съдията, в сравнение с сподели нещо в контролата. При първия гол на Монтана бе тръгнал напред, а същото бе сторил и Нганиони. Затова и цялата лява зона на защитата бе оголена. Направи доста фаулове при битката за първа топка и непрекъснато искаше пояснения от рефера за тях. В края на срещата работи и като ляв бек, само че също не бе на равнище.

Луи НГАНИОНИ

Французинът към този момент записа два мача като титуляр в отсъствието на контузения капитан Иван Горанов. Левият бек се оправи на равнище в тях. Игра с готовност против Монтана и сподели, че на него може да се разчита. Доказа, че може да чете добре играта с дейностите си за първия гол в мрежата на Монтана - хвърли дълъг извеждащ пас зад тила на защитата на гостите, който бе оползотворен от Кабов.

Фелипе НАШИМЕНТО

През пролетта бе корав титуляр, само че травмата, която получи в края на предишния сезон, го извади тотално от форма. Португалецът не съумява да хване ръка при Славиша Стоянович, не си оказа помощ по никакъв начин с изпуснатата дузпа против Черно море на осминафиналите за Купата на България. Не го стори и в контролата оня ден. Срещу Монтана сбърка при първия гол. Добре се ориентира с това, че би трябвало да покрие Сергей Георгиев, и в един миг изглеждаше, че му е лишил топката. После обаче сбърка и разреши леко да бъде преодолян, а съперникът да нахлуе несмущаван в пеналта и да означи.

Антони БЕЛМОНТ

Малко откакто се появи на терена като запаса, французинът позволи фрапантна неточност. Той се нагърби с изнасянето на топката, бе последният човек от полевите играчи на Левски пред вратаря. В тази обстановка опита да даде дълъг пас, само че подаването му бе пресечено и след две-три секунди топката бе в мрежата на Кръстев. В предни позиции свърши доста малко.

Серджиу БУШ

Получи от треньора 75 минути. В тях мъчно излизаше на положения, от които да нанесе удар по вратата. Няколко негови шута бяха блокирани. Отигра добре ситуацията, при което асистира на Паулиньо за втория гол в мрежата на Монтана. Тогава овладя на ъгъла на дребния пеналт, а по-късно съвсем от аутлинията с добър пас откри бразилеца на празна врата. Румънецът обаче не съумя да се отпуши, той няма гол и в Първа лига този сезон. С такава игра няма по какъв начин да измести Станислав Костов.

РИВАЛДИНЬО

Действаше по-често зад тила на Буш. Именно пред него се откриха няколко положения. По предписание обаче ударите му не намираха рамката на вратата. Трудно комбинираше с сътрудниците си, прояви се като потребител. Стори обаче прекомерно малко.

Луан ВИАНА

Бе на терена към четвърт час. Личи си, че още е надалеч от оптималното си функционално положение. При няколко центрирания бе неосведомен в пеналта. Веднъж стреля с глава над гредата, в различен не съумя да засече топката с глава. Може да се надява на нещо единствено при добра зимна подготовка.

ЮНОШИТЕ

Ивайло Найденов, Илия Юруков и Атанас Кабов започнаха като титуляри, а като запаса се появи Станислав Иванов. Първият на няколко пъти не се нарежда добре за единоборства и разреши пробиви през зоната си. Юруков бе сигурен в отбранителен проект, подаваше повече встрани и не рискуваше. Кабов несъмнено игра с най-голямо предпочитание, вкара гол, можеше да означи и различен. Заслужава хвалба за ентусиазма си, въпреки че ще му е много мъчно да откри място в титулярния състав предвид на това, че преди него избор за играчи на фланга са Паулиньо, Кабрал и Обертан. Станислав Иванов не стори нищо с влизането си на терена през второто полувреме.

 Монтана победи Левски с 3:2 в надзорен мач
Студен ноемврийски пестник за Левски, Монтана надделя " сините " в надзорен мач

Два обрата на " Герена " и проваляне с 2:3 за селекцията на Славиша Стоянович
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР