Контролираната от републиканците Камара на представителите на САЩ във вторник

...
Контролираната от републиканците Камара на представителите на САЩ във вторник
Коментари Харесай

Републиканците искат импийчмънт на министъра на вътрешната сигурност на САЩ

Контролираната от републиканците Камара на представителите на Съединени американски щати във вторник съобщи искане с два члена за импийчмънт на министъра на вътрешната сигурност Алехандро Майоркас на Сената, следен от демократите, който се чака бързо да провали опита за отстраняването му, предава Ройтерс.

Републиканските " мениджъри " в Камарата на представителите, които се надяват да аргументират тезата си за отстраняването на министъра на вътрешната сигурност Алехандро Майоркас от служба, прочетоха на глас пред Сената обвиняванията си в неспазване на имиграционните закони на Съединени американски щати и неистина пред Конгреса.

Политически зареденото начинание идва след рекордни равнища на незаконна имиграция предходната година . Избирателите показват имиграцията като съществена грижа преди президентските избори и изборите за Конгрес на 5 ноември.

100-те сенатори би трябвало в сряда да положат клетва като правосъдни заседатели за развой, който може да отнеме най-малко седмица.

Въпреки това се чака водача на демократите в Сената Чък Шумър да се опита да го приключи, преди то да стартира.

Той и други демократи настояват, че републиканците в Камарата на представителите са стимулирани от политически съображения и не са съумели да открият противозаконни дейности от страна на Майоркас.

" Всеки път, когато има политически различия в Камарата на представителите, те го изпращат тук и ангажират Сената, с цел да създадат развой по импийчмънт? Това е неуместно. Това е корист с процеса. Това основава още повече безпорядък ", сподели Шумър в тирада по-рано в деня.

Очаква се републиканците да употребяват процедурни спънки, с цел да попречат на демократите да отхвърлят случая или най-малко да ги забавят.

По-рано денем Майоркас прекара близо три часа, давайки показания пред Комисията по вътрешна сигурност на Камарата на представителите, която инициира импийчмънта му.

Майоркас, някогашен федерален прокурор, отхвърля обвиняванията на Камарата на представителите . Президентът Джо Байдън стои зад него и даже някои републиканци споделиха, че не виждат противозаконни действия в поддръжка на обвиняванията.

Майоркас е едвам вторият чиновник на президентския кабинет, изправен пред премахване посредством импийчмънт. Последният подобен опит е бил през далечната 1876 година
 Помощта за Украйна май влиза в Конгреса идната седмица
Помощта за Украйна май влиза в Конгреса идната седмица

Опозицията няма да отстъпи
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР