Контролираната от News Corp. на медийния магнат Рупърт Мърдок компания

...
Контролираната от News Corp. на медийния магнат Рупърт Мърдок компания
Коментари Харесай

След 34 години "Уолстрийт джърнъл" спря европейското си издание

Контролираната от News Corp. на медийния магнат Рупърт Мърдок компания Dow Jones & Company приключи в петък издаването на европейската версия на авторитетният в деловите и политическиje среди ежедневник " Уолстрийт джърнъл ". Той излизаше в Европа от 1983г., а след седмица се приключва и издаването на азиатския вид, който е на пазара от 1975г.

Решението бе взето преди месеци и е част от реорганизацията на цялата пресгрупа, фокусирана върху онлайн изданието.

Обяснението на притежателите е, че са записали постоянен растеж на потребителите на " Уолстрийт джърнъл " от Европа и Азия, съпроводен с внезапен спад в продажбите на хартиената версия и приходите от печатна реклама. Поради това двете версии са станали нерентабилни - азиатското издание, да вземем за пример, коства 2.20 паунда на брой в Хонконг, където е районната редакция, до момента в който абонаментът за половин година е 82 паунда.

Вестникът зависи и от общото положение на News Corp. - за финансовата година на компанията, завършила на 30 юни, тя регистрира загуба от 643 милиона $ спрямо облага от 235 милиона $ в миналата година.

През последните месеци в централната редакция на " Уолстрийт джърнъл " имаше напрежение и оставки поради противоречие на публицисти с метода, по който се отразява работата на президента Доналд Тръмп. За разлика от непрекъснатите рецензии от огромни имена като " Ню Йорк таймс " и " Вашингтон пост ", позицията на " Уолстрийт джърнъл " е много по-сдържана, за което е упрекван, че симпатизира на Белия дом.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР