Контролът по спазването на мерките срещу коронавируса в Пловдив става

...
Контролът по спазването на мерките срещу коронавируса в Пловдив става
Коментари Харесай

Защо затягат контрола на COVID мерките в Пловдив?

Контролът по спазването на ограниченията против ковид в Пловдив става още по-строг. Инспекцията по труда и БАБХ се включват в проверяващите екипи.

Спазване на отдалеченост от 2 метра и оптимално по 100 души в огромните търговски вериги са единствено част от ограниченията, за които стартират да наблюдават проверяващите в града.

Реално ограниченията в Пловдив не се съблюдават, призна пред Българска национална телевизия Дани Казирева, регионален шеф на Пловдив и ръководител на спешния щаб.

За последното денонощие новите случаи са 109, позитивните проби се усилват, като над 200 души са приети в болница. Разбира се, че това ни тормози, сподели Каназирева.

Пет са новите случаи на инфектирани медици в региона. Ако блокираме здравната система и най-обикновената простуда ще бъде проблем. Замислете се, какво ще се случи с останалите пациенти с по-леки болести, в случай че пренасочим леглата и медицинския личен състав в грижа единствено за болните от ковид, изясни регионалният шеф.

В Пловдивска област има 28 общини, от тях единствено в две има лечебни заведения и всичко се пренасочва към община Пловдив, изясни Каназирева.

Тя още веднъж прикани за съблюдаване на ограниченията, като съобщи, че за нарушителите ще има строги наказания и санкции. Ще се вършат масирани инспекции по заведения и заведения за хранене, всяко едно публично място ще бъде проверявано. Връща се и пропускателният режим в магазините.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР