Контролът над апетита и потискането му са важна част от

...
Контролът над апетита и потискането му са важна част от
Коментари Харесай

7 храни, които убиват апетита

Контролът над апетита и потискането му са значима част от всяка диета за вталяване. Свалянето на килограми е по-лесно и по-леко, в случай че овладеете пристъпите на вълчи апетит. Известни са храни, които потискат апетита и ви оказват помощ в борбата с непотребното тегло. Най-общо казано това са храни с невисок гликемичен показател и небогати на въглехидрати. Храните, богати на въглехидрати, водят до прилив на сила, бързо повишаване на кръвната захар, последвано от също толкоз бърз спад и възприятие за апетит. Тези храни не реализират добър надзор над чувството за задоволеност и не се предлагат по време на режим за намаляване. Изключването от диетата на богатите на въглехидрати храни, съчетано с банкет на храни, потискащи апетита, е един от най-лесните пътища към мечтаната фигура.

Храни, потискащи апетита

1.       Ябълка

Богата на фибри и вода, тя основава чувство за задоволеност. Съдържащият се в нея пектин балансира равнищата на кръвната захар, не разрешава внезапни пикове и намаляване, с което реализира надзор над възприятието за апетит и убива апетита.

2.       Леща

Тя е от варивата, които са извънредно богати на белтъчини и небогати на въглехидрати. Белтъчините се предлагат по време на режим за намаляване. Те не провокират внезапни промени в равнищата на кръвната захар и поддържат възприятието за задоволеност дълго.

3.       Домати
Шест метода за битка с глада
Постоянно възприятие на глад Разбира се, възприятието на апетит не е инцидентно, само че е резултат от това, което се случва в тялото ни в даден моме...

Салатата ви потиска апетита. Не инцидентно диетолозите предлагат да стартирате обяда с купа, цялостна със зеленчуци. Те са небогати на калории, богати на вода, витамини и минерали и потискат възприятието за апетит със съдържащия се в тях хром. Хромът контролира идеално равнищата на кръвната захар и потиска глада за сладки храни. Може да ги консумирате сурови, сварени, под формата на доматен сок – както предпочитате.

4.       Мента

Ароматът ѝ въздейства на апетита, потискайки го. Ментовият чай е отличен избор за залъгване на глада, в случай че сте на диета. Вкусът и ароматът му ще ви накарат да не мислите за сладките нездравословни храни известно време.

5.       Ядки

Ядките – сурови и пресни – са скъп източник на протеини и мазнини. Те са небогати на въглехидрати и въпреки че са калорични, се предлагат по време на диета, защото не въздействат на равнищата на кръвната захар и поддържат възприятието за задоволеност дълго. Шепа ядки може да замести обяда ви сполучливо и да подкрепи битката с непотребните килограми.
НИКОЙ не подозира, че тези храни потискат апетита
Има хора, които непрестанно са гладни. Това не значи, че организмът им се нуждае от храна, а по-скоро апетитът им е нараснал. Те мъчно...

6.       Кафе

Доказано кафето форсира метаболизма и основава възприятие за задоволеност. Много хора, които стартират деня си с чаша кафе, употребяват по-малко калории на закуска или не закусват. Кафето може да притъпи следобедното възприятие за апетит. Опитайте.

7.       Ленено семе

Богато на омега 3 мастни киселини, фибри и протеини, то поддържа кръвната захар постоянна и е отличен асистент в битката с непотребното тегло и диабета. Количеството, което ви е нужно на ден, с цел да извърши задачата си лененото семе и да потисне глада, е 2.5 гр. Може да го добавяте към салатата, супата, киселото мляко или да го консумирате, както прецените.

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР