Контраразузнаването в Нова Зеландия се опасява от действията на агенти

...
Контраразузнаването в Нова Зеландия се опасява от действията на агенти
Коментари Харесай

Контраразузнаването на Нова Зеландия предупеди: Страната е под риск от външна намеса

Контраразузнаването в Нова Зеландия се притеснява от дейностите на сътрудници от непознати страни, включително техните опити да въздействат върху политици и да следят имигрантските общности в страната.

Възможна е и външна интервенция в изборния развой в островната страна поради световната наклонност за интервенция в националните политики извън, сподели Ребека Китъридж, шеф на Службата за сигурност и разузнаване на Нова Зеландия, представена от Ройтерс. "В необятен смисъл мога да кажа, че виждаме дейности на държавни сътрудници, които ни тревожат ", сподели тя във връзка опити за влияние върху политици посредством секрети дарения. "Мотивирани държавни сътрудници ловко намират недостатъци или сиви зони, които да им оказват помощ скрито да градят и прокарват въздействие ", акцентира Китъридж пред парламентарна комисия, която изследва рисковете от външна интервенция в последните избори през 2017 година

Тя заяви, че службите за сигурност са изготвили проект за реакция на опасността от външна намеси, макар че такава интервенция не е била открита за изборите през 2017 година Според Китъридж намесата в новозеландските избори от сътрудници на непознати страни е "вероятна и налице ". Тя добави, че нейната работа осъзнава, че непознати страни скрито следят своята диаспора в Нова Зеландия, само че не назова поименно нито една такава страна.

Следващите избори в Нова Зеландия би трябвало да се състоят през 2020 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР