Контраофанзивата на Украйна срещу руските сили върви по-бавно, отколкото някои

...
Контраофанзивата на Украйна срещу руските сили върви по-бавно, отколкото някои
Коментари Харесай

САЩ: Контраофанзивата на Украйна върви бавно, но е рано за заключения

Контраофанзивата на Украйна против съветските сили върви по-бавно, в сравнение с някои са очаквали, само че към момента е прекомерно рано да се вършат изводи по отношение на вероятностите на Киев за победи на бойното поле. Това съобщи заместник-министърът на защитата на Съединени американски щати по въпросите на отбранителната политика Колин Кал, представен от " Ройтерс ".

Съединените щати и други съдружници прекараха месеци в построяването на така наречен " стоманена планина " от оръжия в Украйна и в образование на украинските сили на комбинирани оръжейни техники, с цел да оказват помощ на страната да реализира пробив в значителната съветска защита по време на контранастъплението.

На собствен ред, Русия прекара месеци в подсилване на отбранителните си позиции, които обкръжи с противопехотни мини, и построи тежко въоръжени укрепления, които направиха украинския прогрес на изток и юг муден и кървясъл.

По думи на Кал Русия се оказала по-успешна в укрепването, в сравнение с може би се е очаквало.

Той обаче изрази убеденост, че Киев дава всичко от себе си в сложната борба.
 Контраофанзивата напредва по-бавно от мечтаното, призна Зеленски
Контраофанзивата напредва по-бавно от мечтаното, призна Зеленски

Украинският водач обаче припомня, че войната в Украйна не е холивудски филм

" Твърде рано е да се реши по какъв начин върви контраофанзивата по един или различен метод, тъй като сме при започване на средата ", означи Кал в Пентагона.

Той разясни, че украинските сили към момента изследват съветските линии за слаби места. Истинският тест щял да бъде, когато ги открият, какъв брой бързо ще могат да се възползват от тези слаби места.

Коментарът на Кал идва в миг, когато на Украйна с вярата, че те ще ѝ оказват помощ да разполага с задоволително огнева мощност.

" Искаме да сме сигурни, че украинците разполагат с задоволително артилерия за продължение на сраженията в подтекста на настоящата контраатака и тъй като нещата вървят малко по-бавно, в сравнение с някои се надяваха ", разясни той.

Някои американски публични лица, поискали анонимност, показаха оптимизъм, че Киев разполага с всички нужни оръжия, в това число със средства за разминиране.
 Украйна регистрира
Украйна регистрира " изключително ползотворни " дни в контранастъплението си

Силите на Киев изпълнявали задача номер едно

Възможностите за триумф на Украйна може да се усилват и след Евгений Пригожин, който съгласно Съединени американски щати е изобличил корозивните резултати от войната на президента Владимир Путин в Украйна.

В четвъртък президентът на Беларус Александър Лукашенко съобщи, че П с хиляди бойци от групата " Вагнер ".

Кал обаче отхвърли да прави спекулации по отношение на Пригожин.

" Пригожин: Къде е, какво прави, нямам визия ", уточни той. " Ясно е, че съветската страна се пробва да унищожи неговата империя и да сложи елементи на разнообразни места. Мисля, че към момента следва да стане ясно какъв е краят на играта, който Путин има за Пригожин и това, което е останало от " Вагнер ".
 Украйна регистрира муден, само че сигурен прогрес на фронта
Украйна регистрира муден, само че сигурен прогрес на фронта

Киев укрепва позиции към Бахмут, тежките боеве не престават на изток
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР