Контрабандни 3490,7 грама златни и 3898 грама сребърни накити на

...
Контрабандни 3490,7 грама златни и 3898 грама сребърни накити на
Коментари Харесай

Над 7 кг златни и сребърни бижута задържаха на „Капитан Андреево“

Контрабандни 3490,7 грама златни и 3898 грама сребърни украшения на обща стойност 345 844 лв. задържаха митничарите при две обособени инспекции на пункта „ Капитан Андреево “, оповестяват от Агенция „ Митници “.

При единия от случаите на 16 ноември митнически инспектори от мобилни групи откриват 3490,7 грама златни произведения при инспекция на рейс, пътуващ от Турция за Румъния. На първия ред от пасажерските седалки е открита чанта с девет плика, в които са били укрити бижутерийни произведения от жълт метал - пръстени, гривни, огърлици, синджири, медальони и обици. Експертизата открива, че изделията са направени от злато - 14 карата, а общата им стойност е 334 150 лв..

В хода на инспекцията е открито, че златните бижута са благосъстоятелност на един от пътниците- 29-годишен турски жител. По случая е формирано досъдебно произвеждане под надзора на Окръжна прокуратура –Хасково и против нарушителя е взета мярка за неотклонение „ Парична гаранция “ в размер на 5000 лева, като му е наложена и възбрана да напуща страната.

Другият случай е от 17 ноември, когато на пункта идва пътнически микробус с непозната регистрация. В транспортното средство, ръководено от украински жител, пътували 8 пасажери от Турция през България за Украйна. Всички те декларирали пред митническите чиновници, че не придвижват акцизни артикули, артикули с търговски темперамент и благородни метали и скъпоценни камъни и произведения със и от тях.

При щателна митническа инспекция в багажното поделение, в един от пътническите сакове, е открит пакет, съдържащ произведения от бял метал. В хода на инспекцията се открива, че сакът е на една от пътничките – украинска гражданка. При персонален обзор в двата джоба на якето, с което била облечена и дамската и чанта, са открити четири транспарантни полиетиленови плика със синджири, медальони, гривни и обици от бял метал. Според експертната оценка на вещото лице изделията са от сребро, проба 925 с общо тегло 3898 грама, на стойност 11 694 лв.. Сребърните украшения са арестувани. На нарушителката е формиран акт за административно нарушаване.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР