Контейнерите с италиански отпадъци, които бяха задържани на пристанището в

...
Контейнерите с италиански отпадъци, които бяха задържани на пристанището в
Коментари Харесай

Прокуратурата: Отпадъците, намерени в Бургас са за фирма в Плевен

Контейнерите с италиански боклуци, които бяха арестувани на пристанището в Бургас, са били предопределени за компания в Плевен. Това оповестиха от Окръжната прокуратура в черноморския град.

 © БГНЕС
Тази информация се разминава с изказването на шефа на компания „ Блацион “ Горан Ангелов, която е внесла отпадъците. Според него боклукът е бил предопределен за Топлоелектрическа централа „ Бобов дол “.

Бургаската прокуратура заяви, че е установено противоречие сред заявеното наличие на 20 контейнера от Италия и това, което е открито в тях. Съдържанието на контейнерите в Бургас съответствува с това на контейнерите във Върна. Всички те са били предопределени за компания, занимаваща се с преправка на боклуци, основана в Плевен.

„ Откритите в контейнери боклуци не са радиоактивни или токсични “, увериха от Прокуратурата.

Продължават следствените дейности, взимат се проби от всички контейнери, ще бъде поискана интернационална заповед за следствие, защото контейнерите идват от Италия.

 Фирмите, изоставили контейнерите във Варна, са забъркани и в боклука от Бургас Фирмите, изоставили контейнерите във Варна, са забъркани и в боклука от Бургас
Информацията на "По света и у нас " от нощес беше доказана публично - откриха нерегламентиран отпадък от Италия и на пристанище "Български морски фло...

„ Блацион “ ООД е българско комерсиално сдружение със седалище и адрес на ръководство в гр. София. Тази компания внася отпадъците, които бяха открити на пристанищата в България. Негови шефове са македонските жители Блаже Игнатов и Горан Ангелов.Те имат 15% от компанията, а останалата благосъстоятелност е на италианците Винченцо Трасари и Ецио Боче.

Горан Ангелов е шеф на най-голямото хранилище за боклуци в Република Северна Македония " Дрисла ", край Скопие. Той изрично съобщи, че в никакъв случай не е имало партньорство с „ Блацион “ ООД. " В страната ни /Македония, бел.ред./ в никакъв случай не сме внасяли каквито и да са боклуци, тъй като това е неразрешено. Това сме правили единствено и само в прилежаща България ", сподели още Горан Ангелов.
Още по тематиката Казусът с боклука
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР