Консумирането на най-различни плодове, и то в големи количества, може

...
Консумирането на най-различни плодове, и то в големи количества, може
Коментари Харесай

Кивито бори хипертонията

Консумирането на най-различни плодове, и то в огромни количества, може да ни донесе единствено плюсове в здравословно отношение. В тях се съдържат толкоз доста витамини и други потребни съставки, които са основни за нашия организъм.

Освен това плодовете са част от всеки хранителен режим – с други думи, те ни оказват помощ да поддържаме и съвършена форма. Поредното удостоверение за полезността на плодовете направиха норвежки учени, като изследваха потребните свойства на кивито.

Според тяхното изследване излиза наяве, че с изключение на с високото си наличие на витамини, калий, магнезий, кивито ще стане известно и като плода, който сполучливо може да се бори с хипертонията.

 Плод Киви

Освен всички потребни съставки, които съдържа този плод, кивито има доста огромно количество фибри, а те спомагат за положителното храносмилане. Не бива да пропущаме и обстоятелството, че с помощта на високите равнища на витамин А, С и Е, които съдържа, то е извънредно потребно за очите.

Сладко-киселият усет на кивито го прави подобаващ плод за закуска, за плодови салати. В кивито има потребни нишки, които поддържат естествени равнищата на холестерола.

Проблемът с високото кръвно налягане не е за занемаряване и най-добре осведомени с това са хората, които страдат от него. Оказва се, че потреблението на три кивита на ден може да намали кръвното ни.

 Ползи от киви

Или най-малко това са резултатите от проучването, което са провели норвежките учени. Проучването е направено благодарение на 118 доброволци. Всички те са били на междинна възраст към 55 години и са имали проблеми с кръвното налягане.

След като се събрали задоволително искащи да вземат участие в проучването, доброволците били разграничени на две обособени групи. На първата група била предоставена задачата да ядат ябълки, а на втората група – да похапват кивита.

Изследването, траяло два месеца и след направените проучвания в края му било открито, че тези участници в проучването, които са попаднали в групата на ядящите киви, имат нормализирани [стойности на кръвното налягане].

Норвежките учени и тяхното проучване ни дава още една причина да похапваме от вкусния и забавен на тип плод.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР