Консумацията на храни, които ни изглеждат безобидни, всъщност може да

...
Консумацията на храни, които ни изглеждат безобидни, всъщност може да
Коментари Харесай

Това са храните, които ускоряват стареенето

Консумацията на храни, които ни наподобяват безобидни, в действителност може да има неподходящо въздействие върху организма. Храната, която одобряваме също по този начин може и да форсира стареенето. Ето за какво е значимо да се стараем да се храним здравословно.

Ето някои храни ускоряващи стареенето, чиято потреблението е целесъобразно да ограничим.

Транс мазнини

Те отслабват притока на кръв към кожата. Вследствие на това се получава прибързано стареене на кожата и формиране на бръчки. Транс мазнините се съдържат в маргарина, пържените храни, консервираната глазура, бързата храна и доста други.

Захар

Приема на захар унищожава протеините и липидите. При потреблението на огромно количество захар стартира развой, наименуван гликация. При него организмът не може да преработи наличното количество захар. Вследствие на това глюкозата се свързва с липидите и протеините. Протеините в организма са виновни за твърдостта на кожата.

При този развой се нарушава производството на колаген и се форсира образуването на бръчки. Прекомерната приложимост на захар е виновна за увреждане на здравето, за увисването на кожата, за появяването на бръчки, за наддаването на тегло и като цяло тя е една от главните състаряващи храни.

Алкохол

 Алкохолът състарява

Той измежду нездравословните артикули, виновни за появяването на отрови в организма. Това не значи, че не би трябвало да се употребява никакво количество алкохол. В дребни количества той даже може да е потребен. Но никога не би трябвало да се прекалява с него.

Честата консумация на алкохол ще повреди черния дроб. Вследствие на това се затруднява изхвърлянето на токсините от тялото ни и те се натрупват. Натрупаните отрови в черния дроб са виновни за образуването на бръчки, акне, губи се колаген. Кожата разтегливост, дехидратира се, подпухва и се зачервяване.

Кафе

Кафето и въобще напитките с кофеин вършат кожата ни суха. Кофеинът съставлява диуретик и кара организма да изхвърля течности. Ако не можете да се откажете от кафето, е задоволително просто да изпиете спомагателна чаша вода, към всяка чаша кафе, с цел да осигурите хидратиране на кожата.

Сол

Солта задържа вода в тялото. Това предизвиква отичане, дехидратация и стесняване на клетките. Подправката се смята за храна предизвикваща прибързано стареене. Солта участва във нездравословните храни като пица, бисквити, чипс, зърнени храни, сирене и други.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР