Консумацията на чай има много ползи за здравето, но в

...
Консумацията на чай има много ползи за здравето, но в
Коментари Харесай

Кога и как чаят вреди на здравето?

Консумацията на чай има доста изгоди за здравето, само че в някои случай той може и да е нездравословен

Консумиран в огромни количества чаят може да бъде нездравословен, съгласно турското издание En Son Haber. Турски лекари отбелязват, че тази напитка може да провокира пристрастяване, пише .

„ Чаят съдържа теин - вещество, което води до пристрастяване, а одобрявано в огромни дози и до така наречен „ чаено замайване “, предизвестяват специалисти.

Те прецизират, че най-високи са концентрациите на теин в зеления и белия чай, както и в някои сортове черен чай и мачта. Експертите допълват, че в огромни количества теинът може да аргументи проблеми с храносмилането, гадене или болки в корема.

Под въздействието на кофеина в чая сърдечният темп може да се форсира, а кръвното налягане да се увеличи. В взаимозависимост от типа на чая, една чаша от тази напитка съдържа приблизително сред 15 и 70 mg кофеин.

Специалистите предлагат напитката да не се употребява незабавно след хранене – целесъобразно е да се изчакат 20-30 минути. Пиенето на чай след хранене ще попречи на усвояването на значими хранителни субстанции.

„ Танините в чая утежняват усвояването на желязото. За да намалите количеството им в напитката, намалете времето за варене до 4-5 минути “, предлагат още специалистите.

Важно: Статията е само с информативна цел и не замества консултацията със експерт!
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР