Консултациите при президента нямали смисъл. Затова Обединените патриоти не присъствали.

...
Консултациите при президента нямали смисъл. Затова Обединените патриоти не присъствали.
Коментари Харесай

Патриотите и ГЕРБ не виждат смисъл да обсъждат изборните промени с президента

Консултациите при президента нямали смисъл. Затова Обединените патриоти не участвали. Това стана ясно от коментара на водача на НФСБ Валери Симеонов в коридорите на Народното събрание.

Това е следващото мероприятие на президента Радев,което цели само медийна реклама, уверен е той. Смисълът от сходно разискване не бил доста явен. От КСНС нищо не произлязло.

Мястото на разговора за изборните промени е в Народното събрание, съобщи на собствен ред Красимир Ципов от ГЕРБ. Затова и групата не изпрати собствен представител при президента. Герберите по тази причина основават работна група, с цел да се реализира оптимален консенсус за изборните правила. Ципов недоумява за какво президентът провежда тази среща, а не дава отговор за какво управлението на Българска социалистическа партия не участва на днешното съвещание.

Припомняме, президентът Румен Радев започва консултациите за нуждата от промени в Конституцията в средата на декември месец, като първата среща бе с представители на академичната общественост.

Намерението си да инициира спор по промени в Конституцията президентът анонсира още по време на втория тур на локалните избори и удостовери при издаването на указа за назначение на новия основен прокурор Иван Гешев. Тогава Румен Радев обоснова желанието си с потребността от промени в правосъдната система, от което зависи просперитета на нацията ни. По-конкретно тематиката се концентрира в потребността от промени, тъй че да се реализира отчетност на основния прокурор.

Вчера ръководителят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова разгласи, че е реализирано единодушие за основаване на работна група за правене на промени в Изборния кодекс. Тя ще бъде формирана от представители на всички политически сили. Целта на групата е да сътвори законопроект за промени в Изборния кодекс.

На днешната среща на президента с представители на Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи, ДАЕУ и ГРАО Радев съобщи, че ръководещите са избягали от разговора за изборния развой. Причината е, че на срещата не се явиха управленията на Народното събрание, на министерския съвет и на парламентарно представителните партии на ръководещата коалиция. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР