Консултации за определяне състава на една Подвижна секционна избирателна комисия

...
Консултации за определяне състава на една Подвижна секционна избирателна комисия
Коментари Харесай

Консултации за определяне състава на ПСИК за изборите се проведоха в Мездра /снимки/

Консултации за установяване състава на една Подвижна секционна изборна комисия (ПСИК) за изборите за президент и вицепрезидент на Република България и за народни представители на 14 ноември 2021 година се организираха в Мездра, оповестиха от локалната администрация.
В консултациите, които се състояха при кмета на общината Иван Аспарухов, взеха присъединяване упълномощени представители на парламентарно показаните партии и обединения от партии в 46-ото Народно заседание: Стефан Красимиров (ПП „ ИТН “), Яна Нинова (КП „ ГЕРБ-СДС “), Наталия Христова (КП „ Българска социалистическа партия за България “) и Мирчо Мирчев (ПП „ Движение за права и свободи “). По уважителни аргументи отсъстваха Цветан Йолашки (КП „ Демократична България - Обединение “) и Георги Валентинов (КП „ Изправи се! Мутри вън! “).
Предвид постъпилите в община Мездра общо 11 броя заявки по Приложение №39-ПВР-НС от изборните бумаги, от които за гр. Мездра - 9 бр. и за с. Моравица - 2 бр., с Решение №87-ПВР/НС от 30.10.2021 година на Районна изборна комисия (РИК) - Враца, в община Мездра е избрана една секция за гласоподаване с преносима изборна кутия на гласоподаватели с трайни увреждания.
Съгласно Решение №17-ПВР/НС/ 01.10.2021 година на РИК - Враца, при формирана една секция за гласоподаване с преносима изборна кутия 6-те парламентарно показани партии и обединения от партии в 46-ото Народно заседание разполагат с по едно място в Подвижната секционна изборна комисия (ПСИК). Разпределението на местата в ПСИК по партии и обединения е следното: управителни места (председател, зам.-председател и секретар) - Политическа партия „ ИТН “. КП „ ГЕРБ-СДС “) и КП „ Българска социалистическа партия за България “ - по 1, членове - КП „ Демократична България - Обединение “, Политическа партия „ Движение за права и свободи “ и КП „ Изправи се! Мутри вън! “ - по 1.
В резултат на станалите разисквания участниците в консултациите реализираха единодушие за установяване състава на ПСИК в община Мездра. До края на днешния ден упълномощените представители на парламентарно показаните партии и обединения от партии би трябвало да показват писмени оферти за състава на ПСИК и лист с аварийни членове.
До 8 ноември 2021 година гласоподаватели с трайни увреждания, които не им разрешават да упражнят изборното си право в изборното помещение и желаят да гласоподават с преносима изборна кутия, само че не са подали заявление в периода по член 37, алинея 1 ИК, могат да подадат заявление по пример (Приложение №39-ПНС/НС от изборните книжа) за гласоподаване с преносима изборна кутия, подписано саморъчно и подадено от упълномощено лица или изпратено по пощата, факс или посредством електронно заявление през интернет страницата на Община Мездра: .
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР