Консулството на България в Атина ограничи работа поради заболели дипломати

...
Консулството на България в Атина ограничи работа поради заболели дипломати
Коментари Харесай

Гърция върви към още по-строго затягане

Консулството на България в Атина ограничи работа заради болни дипломати от ковид. През идващите две седмици ще се обслужват единствено незабавни случаи.

В същото време стана ясно, че в края на седмицата се чака Гърция да вземе решения по отношение на изхода от карантината, след което министър председателят ще направи изказване. Експертите чакат данните, които ще получат в петък, с цел да предложат решения, оповестява " Труд ".

Въпреки четвъртата седмица на карантина, разпространяването на вируса продължава да е на високи равнища. Вчера са регистрирани 2199 нови болни и 111 смъртни случая. 596 пациенти са интубирани в интензивни отделения. Важен аршин, както всички акцентират за премахването на карантината, е натискът върху здравната система.

" Ключовата " дата към този момент остава 7 декември, само че всичко демонстрира, че карантината няма да бъде анулирано тогава, а ще получи леко удължение, може би до 14-то число на месеца.

Още през цялото време държавното управление и специалистите обявиха, че отварянето на учебни заведения е приоритет. С течение на времето обаче опцията за връщане в класните стаи през декември се отдалечава. Ако учениците не се върнат в класните стаи на 14 декември, тогава връщането им се отсрочва за след ваканциите.

Относно заведения за хранене и заведения, към този момент повдигането на карантината е малко евентуално.

В този подтекст представителят на държавното управление Стелиос Пецас ги дефинира като „ мъчно уравнение “ и разясни, че даже когато се отворят, няма да има нощни занимания.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР