Консулът ни в Милано е информирал българката, че не може

...
Консулът ни в Милано е информирал българката, че не може
Коментари Харесай

Българка бедства в Милано, след като пребори COVID-19

Консулът ни в Милано е уведомил българката, че не може да и спомага

Българка, която е преболедувала преди дни ковид, се пробва да се върне вкъщи, само че е изцяло блокирана в обичано за скиорите градче в сърцето на италианските Доломити.

Селва ди Вал Гардена до неотдавна е събирал хиляди туристи, с цел да се радват на чудесните писти там. Сега градчето е съвсем безлюдно. Само през днешния ден там са умряли 10 души, а карантината е желязна.

„ Направи ми усещане, че има доста полиция. Днес сутринта започнаха да минават дронове и хеликоптери.

На улицата няма един човек. Възрастните се доставят с артикули по следния метод – обаждат се по телефона, вършат си поръчката и храната им се носи безплатно”, сподели Десислава Петкова, представена от Нова тв.

Десислава е ски преподавател от години. Сменя Банско с Италия, където попада в едно от най-големите тествания – да прекара сама ковид.

„ Отидох на лекар, той ме прегледа единствено със слушалка и ми би инжекция. Питах го дали ще ми направи тест. Отговори ми: „ Виж какво, нали ти е ясно.”. Тук към този момент не вършат проби, тъй като беше ясно, че всички сме положителни.

Пет дни цялостен отвод от храна, падаше някаква битка. Лекарят ми изписа медикаменти – антибиотик и медикамент за намаление на температурата, само че аз не съм пила. Другите мои сътрудници, които одобряваха медикаментите много са се влошили.

Единственото, което ми оказа помощ беше лук с мед. Това беше някакъв магически балсам. Проблемът тук е, че по никакъв метод не можеш да стигнеш до лечебните заведения”, описа Петкова.

Консулът ни в Милано е уведомила българката, че не може да и спомага, тъй като самата тя не може да се прибере. Докато си пристигна в България, дамата се моли да не я изгонят от квартирата ѝ, както и да има пари за храна и телефон.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР