Конституционният съвет на Франция отхвърли днес част от разпоредбите на

...
Конституционният съвет на Франция отхвърли днес част от разпоредбите на
Коментари Харесай

Конституционният съвет на Франция отхвърли част от разпоредбите на новия имиграционен закон

Конституционният съвет на Франция отхвърли през днешния ден част от наредбите на новия имиграционен закон, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

АП отбелязва, че това е нов удар за френския президент Еманюел Макрон и неговото държавно управление.

В изказване на Конституционния съвет се споделя, че той отхвърля напълно или отчасти 32 от общо 86-те члена на новия закон, защото са противоконституционни.

Макрон и депутати желаеха от Конституционния съвет да се произнесе по закона, който беше признат предходната година след мъчителни диспути.

Сред ограниченията, които Конституционният съвет отхвърля, са тези, които затрудняват имигрантите да доведат фамилиите си във Франция, както и тези, които лимитират достъпа им до системата за обществена сигурност. Законът дава опция на френските управляващи по-лесно да депортират чужденци, считани за нежелани.

Организации, съгласно които законът опонира на френските полезности и е подарък за крайната десница, проведоха протестни акции преди Конституционният съвет да се произнесе.

Споровете към новия имиграционен закон във Франция текат на фона на подготовката за изборите за Европейски парламент през юни, напомнят осведомителните организации.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР