Конституционният съд отмени по-високите данъци за ваканционните имоти като противоречащи

...
Конституционният съд отмени по-високите данъци за ваканционните имоти като противоречащи
Коментари Харесай

Конституционният съд отмени по-високите данъци за второ жилище

Конституционният съд анулира по-високите налози за ваканционните парцели като противоречащи на главния закон. Съдът се произнесе откакто бе сезиран от президента Румен Радев откакто наложи несъгласие, което депутатите отхвърлиха.

С промени в Закона за локалните налози и такси от есента на 2018 година, се вкара правилото, че парцели, които се намират в курортните обитаеми места и не са главно жилище за притежателите си, се таксуват с по-висока ставка. Целта на текста, препоръчан от водача на НФСБ Валери Симеонов, бе да се ограничи избягването на дължими налози за доходи от по този начин наречените апартхотели и от квартирите, оповестява " Капитал ".

По-високите налози за такива парцели трябваше да са в действие от 2019 година и се предвиждаше налозите за тях да са 5-7 на хиляда от данъчната им оценка при 0.1-4.5 на хиляда за останалите жилищни парцели.

Изданието показва, че има процедура, по която внеслите към този момент подобен по-високо налог да си получат парите откакто решението на съда влезе в действие - три дни след обнародването му в " Държавен вестник ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР